«Східний корпус» організує тренінги з жіночої самооборони (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 10 серпня 2015, 19:58
9 серпня в Харкові пройшов перший тренінг з жіночої самооборони, організований підрозділом патрульної міліції особливого призначення «Східний корпус».
«Східний корпус» організує тренінги з жіночої самооборони (фото)

Сам тренінг розпочався з викладення теоретичного матеріалу стосовно того, як потрібно поводити себе в екстремальній ситуації. За словами тренера (який побажав залишитися анонімним), найбільш оптимальним варіантом саме є запобігання конфлікту, який може призвести до використання фізичної агресії. Але якщо така ситуація вже склалася і насилля вже просто так не уникнути – то тут важливо бути психологічно готовими до цього, потрібно зламати впевненість агресора в тому, що він господар становища. Для цього дуже важливо розвивати впевненість в собі та готовність дати відсіч замість того, щоб впасти в ступор.

«Програма розроблялася багато років тому, – розповів тренер, – я довго тренувався для цього, складав тести. В принципі я інструктор з жіночої самооборони. І сама програма незважаючи на те, що їй багато років, постійно модернізується, постійно іде вперед. Дуже важливо йти в ногу з часом та постійно вдосконалюватися».

Після теорії розпочалася практика: тренер показав низку базових прийомів, необхідних в якості самооборони. За його словами, подібні тренування будуть проводитися і надалі. Їх головна мета полягає в тому, щоб підготувати жінок та дівчат до суворих реалій життя. «Як бачите, ситуація у нас в країні неспокійна, – розповів він, – окрім війни у нас ще економічна криза. Я особисто бачив як серед дня виривали сумки. Я вважаю що в цей час потрібно бути максимально готовими до різного роду екстремальних ситуацій». 

comments powered by HyperComments