Актори ХАТОБу незадоволені вимушеним простоєм

Юлія Гуш  |  Вівторок, 11 серпня 2015, 17:19
10 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі акторів Харківського національного академічного театру опери і балету імені Н.В. Лисенка.
Актори ХАТОБу незадоволені вимушеним простоєм

Приводом до цього стало рішення генерального директора театру відправити творчий колектив на вимушений простій тривалістю в три місяці. Привід – проведення ремонтних робіт. Подібне рішення не дозволить акторам проводити репетиції в приміщенні театру і відбере в них можливість оптимально налагодити творчий процес. За словами Олександра Безотечества, саме ці репетиції дають змогу підтримувати свій професійний рівень, адже не в усіх акторів є можливість проводити їх вдома.

«На сьогодні жодних робіт в театрі не проводитися, – розповів Ігор Єрьоменко, – в результаті чого в театрі склалася критична ситуація: сезон почнеться на три місяці пізніше. Тобто, театр три місяці не буде нічого заробляти. Трупа театру без репетиції та творчої підготовки втрачає форму і їй потрібен час для відновлення. Ось для чого потрібен місяць перед сезоном». За його словами, актори театру мають значний творчий потенціал і користуються успіхом як в Україні, так і за кордоном. Поставлені такі умови, вони можуть бути вимушені шукати роботу в іншому закладі.

Актори хочуть вчасно розпочати сезон. Вони вимагають обґрунтувати вимушений простій та оплатити його, допомогти керівництву шукати альтернативні форми роботи в період реконструкційних робіт, отримати точну інформацію про терміни їх проведення та отримати допомогу у відкритті сезону. 

comments powered by HyperComments