Харківські активісти прийшли до суду щоб підтримати Дмитра Явдошенка (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 15 серпня 2015, 12:06
14 серпня громадські активісти зібралися під стінами Апеляційного суду щоб виразити свою підтримку харківському волонтеру Дмитру Явдошенку.
Харківські активісти прийшли до суду щоб підтримати Дмитра Явдошенка (фото)

Дмитро Явдошенко був засуджений до двох років ув’язнення. Його звинувачують в ухилянні від мобілізації. Проте сам волонтер переконує, що зовсім не збирався уникати служби в армії, а тільки намагався доробити безпілотники, яких потребують військові в зоні АТО. Проте його було затримано і даний момент він перебуває в Холодногірському СІЗО.

Активісти, серед яких були волонтери та члени громадських організацій, вимагали звільнити Дмитра Явдошенка. Під час пікету вони продемонстрували безпілотник, виготовлений самим волонтером, а також розписали макети надписами на зразок «Дмитре, дороби нас», «Випустіть Дмитра», «Хочемо в АТО» тощо.

Тоді в Апеляційному суді відбувся розгляд питання щодо поновлення терміну на подачу апеляції, адже прокуратура вважає винесений йому вирок незаконним. Сам Дмитро Явдошенко на засіданні присутній не був. До приміщення суду завівали громадські активісти, які брали участь в пікеті. Вони в першу чергу виконали гімн України. В результаті судового засідання на підставі статей № 117, № 399, № 932 Кримінально-процесуального кодексу України колегія суддів постановила: поновити заступнику прокурора Харківської області термін на апеляційне оскарження вироку Дзержинського районного суду Харкова у відношенні до Явдошина Дмитра. Ухвала набрала законної сили в момент її проголошення.  

comments powered by HyperComments