На сайті Центральної виборчої комісії можна перевірити себе в реєстрі виборців

Середа, 19 серпня 2015, 10:35
Перевірити себе в реєстрі виборців можна не виходячи з квартири. Про це повідомила начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Адміністрації Ленінського району Оксана Гамрецька-Подорога. Інформує сайт "Восточний дозор" з посиланням на сайт Харківської міської ради.
реєстр виборців на сайті центральної виборчої комісії

Для цього досить зайти на офіційний сайт Центральної виборчої комісії і у відповідному розділі написати свої ім'я і прізвище українською мовою. При цьому дані мають бути написані без помилок, інакше знайти себе в списку виборців не вдасться, - передала прес-служба Харківської міськради слова Гамрецької - Подороги.

Після початку виборчого процесу відділи переходять у посилений режим і працюватимуть без вихідних.

«Ми просимо людей, щоб вони вже зараз перевіряли свої дані в реєстрі виборців. До 11 жовтня включно органи Державного реєстру виборців передають попередні списки виборців дільничним виборчим комісіям. З 12 жовтня люди можуть прийти і перевірити свої дані в списках виборців не лише у відділі реєстру, але і на виборчих дільницях. Це зробити легше, особливо літнім людям. Оскільки ділянки розташовані, як правило, недалеко від будинку виборця, а до адміністрації свого району не усім легко добратися. Якщо ж людина не знаходить себе в списку або в його дані треба внести зміни, то він може звернутися або до нас, або в дільничну комісію і написати заяву. При собі треба мати паспорт. Ці зміни будуть внесені в уточнений список виборців, яким користуватимуться дільничні комісії в день голосування. Подавати заяви про зміни можна і пізніше, і навіть в день виборів. Проте цього дня людина не зможе проголосувати, його дані будуть внесені в реєстр до другого туру виборів міського голови, якщо такий буде», - сказала начальник відділу.

За її словами, особливо слід звернутися у відділи реєстру тим людям, які з яких-небудь причин не голосували на попередніх виборах, тим, хто раніше служив в армії, поміняв паспорт, знаходився в місцях позбавлення волі, а також тим, кому нещодавно виповнилося 18 років, і вони голосуватимуть уперше. Якщо людина змінила своє прізвище, йому треба звернутися у відділ з паспортом і відповідним документом про зміну прізвища.

 
comments powered by HyperComments