Спеціалісти з ЄС досліджуватимуть роботу правоохоронних органів (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 серпня 2015, 22:56
18 серпня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з теми: «Реформування сектору громадянської безпеки в Україні. Європейські практики в системах правоохоронних органів і верховенстві права».
Спеціалісти з ЄС досліджуватимуть роботу правоохоронних органів (фото)

В заході взяв участь голова Консультативної місії Європейського місії (КМЄС) Калман Міжей, який розповів про її діяльність та головні цілі. За його словами, учасники місії мають намір створювати реформи, які могли б забезпечити верховенство права в Україні, забезпечити дотримання прав людини згідно з міжнародними стандартами та підвищити рівень довіри в населення. Сам Калман Міжей впевнений що те, що відбувається в Україні не є внутрішнім конфліктом. Тому учасники місії мають намір допомогти державі налагодити роботу по забезпеченню безпеки та суверенітету країни. Це, зокрема, дуже актуально для Харкова та області, яка межує з територію Росії.

КМЄС була створена 22 серпня 2014 року Радою ЄС. Її головна мета була визначена як співпраця в проведенні комплексних реформ системи правоохоронних органів згідно з європейськими стандартами. Не зважаючи на відсутність політичної ваги, вона має сприяти здійсненню необхідних реформ в сфері оборони.

В Харкові спеціалісти КМЄС будуть вивчати наявну ситуацію в правоохоронних органах, прокуратурі, судах. Після цього вони зможуть дати власні рекомендації щодо того, як можна змінити цю систему на краще.

Докладніше на відео Харківського кризового інфоцентру:

 

comments powered by HyperComments