Музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини» звернулися по допомогу до глави держави (копія документа)

Четвер, 20 серпня 2015, 10:35
Колектив Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини» звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити непросту ситуацію, в якій опинилися музиканти.
Музиканти симфонічного оркестру «Віртуози Слобожанщини»

Про незвичайні проекти і досягнення «Віртуозів Слобожанщини» знає немало харків'ян. Крім того, музиканти оркестру популярні і в інших містах України. І не звертаючи уваги на все це, чиновники Харківщини не раз хотіли провести реорганізацію оркестру.

«Ось вже декілька років наш колектив постійно хочуть реорганізувати, прикріпити і в щось трансформувати.Чиновники від культури Харківської обладміністрації взялися за ліквідацію нашого колективу з «захватом», направивши до Міністерства культури пропозиції про виключення оркестру з базової мережі установ культури з метою реорганізації і ліквідації самостійної установи культури", - сказано в листі до президента.

А ось 7 серпня «Віртуозів Слобожанщини» чекав ще один «сюрприз». Харківська облрада винесла ухвалу звільнити керівника оркестру Тараса Віталійовича Куценка. Ця людина робить все, щоб музиканти оркестру постійно удосконалювалися, надихали і радували шанувальників оригінальними проектами і завойовували популярність у всьому світі.

Тарас Куценко відзначив у листі, що «Після нашого мирного і законного протесту чиновники влаштували мені як директорові колективу справжню війну. Якщо раніше нашому колективу всіляко допомагали і опікали засновники (Облрада), орган управління культури (Департамент культури ХОДА), то сьогодні це нагадує нарочиту відмову від співпраці і анафему, неугодним владі».

На даний момент питання про перевищення повноважень керівництвом Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації знаходиться на контролі у Генеральної прокуратури України.

Колектив МАСО «Віртуози Слобожанщини» просить Петра Порошенка звернути увагу на те, що відбувається і допомогти оркестру.

 
comments powered by HyperComments