Відразу п'ять книжок українських прозаїків виходять у новій серії у видавництві «Віват»

Четвер, 20 серпня 2015, 15:16
Готуються до виходу з друку відразу п'ять нових книжок вітчизняних прозаїків: видавництво «Віват» представить нову серію інтелектуальної художньої літератури «Вітражі».
книжки видавництва "Віват"

У серію ввійшли як твори вже відомих авторів: збірник Руслана Горового «13 оповідань, або Те, повз що ми проходимо не помічаючи», романи Олексія Чупи «Акваріум» та Вікторії Амеліної «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», так і роботи дебютантів: збірник оповідань харків'янина Андрія Войніцького «Скільки коштує бути білою вороною» і роман Григорія Берковича «Не відкладай життя на завтра». Усі твори об'єднує високий рівень професіоналізму прозаїків і акцент на інтелектуальності, який чітко простежується в роботах.

Назву нової серії «Вітражі» було вибрано неспроста. Твори авторів, немов шматочки різнокольорового скла, складають у вітражі картину сучасного життя, крізь авторське бачення переломлюються і стають очевидними людські слабкості і щоденні подвиги, пороки й благородство, любов і ненависть. У серії «Вітражі» представлені різні жанри: проза з елементами фантастики, філософії, чорного гумору, поезія і навіть хроніки медбрата, який працює в хостелі для літніх людей. Книжки виходять двома мовами: українською та російською.

 «При підготовці нової серії видавництво прискіпливо відбирало авторів і твори. Ми задоволені своїм вибором: зовсім скоро про наших авторів заговорять, і якісна українська література посяде гідне місце на книжкових полицях книголюбів, — розповіла генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова, додавши: — Особливо приємно відзначити, що один із наших авторів, Григорій Беркович, пожертвував весь свій авторський гонорар Люботинському дитячому будинку».

Презентація нових книжок українських авторів відбудеться на Львівському форумі видавців на початку вересня, а в жовтні серія «Вітражі» буде представлена світовій видавничій спільноті на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Стенди видавництва «Віват» на Львівському форумі видавців: № 340 і № 329.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створене у 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова — «Аргумент Принт» і «Pelican», і сьогодні входить до п'ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. найменувань книжок, щорічно випускає близько 500 нових книжок, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книжки для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (художня література та подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік — більше 1,5 млн. примірників. Має більше 1 тис. торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.

 
comments powered by HyperComments