В Пісочині пройде благодійний «Ярмарок добра»

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 серпня 2015, 16:51
29 серпня в Пісочині відбудеться благодійний «Ярмарок добра», метою якого стане допомога дітям з особливими потребами.
В Пісочині пройде благодійний «Ярмарок добра»

Захід такого плану в Пісочині проходитиме вперше. Під час ярмарку будуть організовані різноманітні майстер-класи, фотосесії для дітей, а також показ пісочної анімації, сюжет якої має привернути увагу до проблем дітей з особливими потребами. «Ми вибрали такий тип заходу як ярмарок задля того щоб залучити якомога більше людей допомогти дітям, – розповіла Юлія Середа, президент БФ «Діти Сонця», – всі зібрані кошти підуть на створення центру реабілітації для відділення психіатричного стаціонару п'ятої міської лікарні».

В Україні зараз гостро стоїть питання про відсутність належних державних програм, які мають допомогти таким дітям інтегруватися в суспільство. «Якась мінімальна матеріальна допомога від держави є, – зазначила Жанна Онуфрієнко, координатор «Ярмарку добра», – але те, що вона може надати в плані реабілітації – цього не достатньо. Не вистачає для того, щоб вивести дітей на той рівень, щоб вони могли контактувати з іншими дітьми. А те, що може вивести на такий рівень, коштуватиме великих грошей. Не в кожної сім'ї є можливість возити дитину в приватний центр».

Окрім відсутності належної державної допомоги, діти з особливостями розвитку нерідко стикаються з дискримінацією з боку соціуму. «Суспільство не готове прийняти цих дітей, – продовжила Жанна Онуфрієнко, – ми їх жаліємо, дивимося на них, але ми не готові пустити свою дитину на дитячий майданчик пограти з дитиною у якої, припустимо, синдром Дауна або аутизм. Тому що ми чомусь боїмося».

comments powered by HyperComments