Активісти розповіли про спільне патрулювання Південного вокзалу (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 серпня 2015, 23:36
20 серпня представники громадських організацій розповіли про своє спільне патрулювання «Південного вокзалу»
Активісти розповіли про спільне патрулювання Південного вокзалу (фото)

На даний момент територію Південного вокзалу на волонтерських засадах патрулюють представники патріотичних організацій. Ця ініціатива зародилася у зв’язку з розформуванням лінійного відділу міліції. На даний момент у патрулюванні беруть участь представники Правого сектору, Громадської самооборони, Слобожанського козацтва, «Сотні лева», Союзу спортивних вболівальників «Харків’яни», а також бійці 15-го резервного батальйону ДУК ПС та демобілізовані українські військові.

За весь час була викрита або призупинена низка злочинів: затримано чоловіка, якого підозрюють в зґвалтуванні неповнолітньої, припинені дві бійки, викритий гральний салон, вже не кажучи про дрібні правопорушення. А щодо співпраці з правоохоронними органами, то воно, за словами активістів, здійснюється хіба що по горизонталі.

«На сьогоднішній день не існує жодного порозуміння з міліцією на вертикальному рівні ,– розповів Олег Посохов, лідер «Слобідського козацького війська», – керівництво міліції ставиться до цього якось прохолодно. Але тим не менш, на горизонтальному рівні правоохоронці беруть з нами участь в патрулюванні. Вони не тільки не виказують жодних претензій, а навпаки, дуже цим задоволені. Адже міліціонери неодноразово були присутні під час патрулювання і я бачив їх ставлення до нас. Вони задоволені тим що ми ефективні як бійці». 

comments powered by HyperComments