В Харкові буде створений люстраційний трибунал (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 серпня 2015, 23:59
Про це заявили громадські активісти під час свої прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі.
В Харкові буде створений люстраційний трибунал (фото)

Сама ідея створення люстраційного трибуналу з’явилася рік тому. До нього мають увійти три члени самого трибуналу, семеро присяжних та один люстратор. Про це розповів Андрій Ільгов, голова ГО «Люстраційна палата України». За його словами, люстрація в Україні не проходить належним чином. «На даний момент ми бачимо (і не тільки ми) що загальноукраїнські процеси є частково провальними, – підкреслив він, – люстрація проходить вибірково».

За словами активістів, сховатися від люстраційного процесу не вдасться і колишньому губернатору Харкова Михайлу Добкіну. Перше засідання з приводу його люстрації пройде 25 серпня, а сам процес буде відкритим для громадськості.

Окрім, власне, участі в люстраційному процесі, одним із завдань люстраційного трибуналу є підвищення громадської свідомості серед населення. Крім того, даний орган в своїй діяльності буде враховувати точку зору представників громадськості. «Хто формує ті органи виконавчої та законодавчої влади? Тільки громадянське суспільство їх формує і воно знає хто і як себе показав, – зазначив Федір Бєлов, голова ГО «Щит-520, – завдання даного органу – підняти на місцях громадянську позицію кожного».

comments powered by HyperComments