Дмитра Явдошенка, якого звинуватили у відхиленні від мобілізації, звільнили з-під варти

П'ятниця, 21 серпня 2015, 12:51
Він робив безпілотники для АТО, а його звинуватили у відхиленні від мобілізації, засудили та посадили під варту. Мова йде про волонтера Дмитра Явдошенка. 20 серпня його відпустили прямо з зали суду.
дмитро явдошенко

Про це постановив Апеляційний суд Харківської області. Установа задовольнила скаргу обласної прокуратури. Передає Радіо Свобода.

Вирок районного суду, яким Явдошенка засудили до двох років позбавлення волі за відхилення від мобілізації, скасовано. Кримінальне провадження спрямоване на повторний розгляд. Новий запобіжний захід для Явдошенка – особисте зобов’язання.

Треба відзначити, що у прокуратурі провели експертизу засідання суду першої інстанції і з’ясували,  що звинуваченого повністю не проінформували про його права та обов’язки. До того ж, Явдошенко заявив, що не ховався від мобілізації та якщо його призве військкомат, він обов’язково з’явиться у вказаний час. Дата перегляду справи у суді першої інстанції залишається поки невідомою.

Раніше у ЗМІ  повідомляли, що Дзержинський суд Харкова 10 червня засудив Явдошенка, волонтера-конструктора, до двох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. За словами дружини звинуваченого, коли йому принесли повістку ще на початку квітня, чоловік відразу з’явився у Дзержинський військкомат Харкова для того, щоб уточнити дані та пройти медобстеження.

У той же час, заступник облвійськкомату Юрій Калгушкін пообіцяв, що під час перегляду справи у суді військовий комісаріат буде підтримувати Явдошенка, якйи у тилу допомагає українській армії.

Комісар Калгушкін впевнений, що волонтера можуть юридично оформити у який-небудь райвійськкомат у Харкові, а Явдошенко і далі продовжуватиме робити безпілотники для аеророзвідки в зоні АТО.

 
comments powered by HyperComments