Батьки та педагоги будуть боротися проти закриття НВК «Сокольонок»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 серпня 2015, 19:59
Проти закриття навчально-виховного комплексу «Сокольонок» рішуче виступають як педагоги, так і батьки, чиї діти там навчаються.
Батьки та педагоги будуть боротися проти закриття НВК «Сокольонок»

НВК «Сокольонок» є відомчим закладом Харківського авіаційного заводу. Там виховується та навчається 170 дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Але тепер заклад можуть закрити. «Дитячий садок «Сокольонок», який був організований ще в 1939 році, має велику історію, – розповіла вихователька Тетяна Червякова, – це прекрасний заклад для виховання та навчання дітей. Він завжди був прикладом. Департамент освіти завжди говорив що це хороший навчальний заклад, там багато дітей, там про них піклуються. Це басейн, це прекрасна рекреаційна зона, це ялинки. Але в наш час коли все переводиться в гроші це ласий шматок для тих, хто його хоче забрати».

За її словами, вся ця історія розпочалася з того, що педагогічний колектив почав вимагати в керівництва заводу виконання своїх обіцянок вчасно виплачувати заробітну плату. А щодо потенційного закриття закладу, то педагоги та батьки неодноразово зверталися до керівництва заводу, проте жоден з їх представників не погодився піти на зустріч. Через це педагоги та батьки були вимушені звертатися до інших інстанцій.

«Керівництво заводу пішло в глуху оборону, – розповів член ініціативної батьківської групи Ігор Нечвидов, – і всі наші спроби зустрітися з ними задля того щоб прояснити ситуацію нічим не завершились. Далі ми пішли по тому шляху що почали звертатися у всі інстанції які мають право брати участь в рішенні подібних питань. Зокрема це Департамент освіти, міська рада. Зверталися до мера, в міську прокуратуру, яка «зіграла з нами в футбол» і не захотіла займатися цим питанням».

comments powered by HyperComments