Як і де відзначити "День міста" у Харкові

Субота, 22 серпня 2015, 17:17
Заходів, пов’язаних із днем т.зв."визволення" Харкова комуністами, буде кілька і пройдуть вони в різних районах міста. Тут ми розкажемо про найбільш цікаві.
день міста Харків

Відзначення дня "звільнення" Харкова розпочнеться з традиційного покладання квітів біля пам’ятних місць: відкриє список заходів о восьмій ранку урочиста церемонія біля монумента маршалу Жукову на однойменному проспекті, а о дев’ятій  ранку можна буде покласти квіти на меморіалі Слави.

Після цього церемонії покладання квітів пройдуть у такому порядку: о 09:30 біля монумента воїну-"визволителю" на вулиці 23 Серпня, о 09:50 на меморіальному комплексі 9-го цвинтара за адресою Клочківська, 335, 0 10:10 біля братської могили совєтських воїнів на території медкомплексу по вулиці Галана,2, а завершаться ранкові урочистості покладанням квітів до пам’ятника героям-студбатівцям біля каразинського університету.

Також до дня "визволення" Харкова приурочили і відкриття нового храму Московського патріархату Жінок-Мироносиць, який побудували за Дзеркальним струменем. Відкриття буде о 10:30.

О 10:00 ранку починається святкова програма у Центральному парку відпочинку ім. Горького.

23 серпня в саду Шевченка стартує наймасштабніший в Україні пісочний фестиваль, котрий триватиме до 1 вересня. 23 серпня з 12:00 до 18:00 і 30 серпня з 12:00 до 18:00 фестиваль буде проходити на центральній алеї в саду ім. Шевченка, 1 вересня з 12:00 до 18:00 – центральній алеї парку Горького. Взяти участь у фесті зможуть усі, хто бажає. Усім учасникам фестивалю допоможуть засвоїти техніку мистецтва створення картин з піску досвідчені магістри пісочної анімації. За три дні заходу планують створити 4000 малюнків піском на площі більше 1300 кв.м. та встановити рекорд України.

На "День міста" можна буде відвідати різні концерти і театралізовані програми: о 14:00 у Палаці студентів Національного юридичного університета ім. Ярослава Мудрого, з 15:00 до 20:00 у парках біля Палацу культури ім. Ілліча та Квітки-Основ’яненка , о 16:00 в саду Шевченка, о 18:00 у парку культури та відпочинку ім. Артема.

Крім того, у парку Горького з 19 серпня почала традиційно працювати експозиція раритетних світлин старого Харкова. Цьогоріч до виставки увійшло майже 200 раритетних світлин. За словами організаторів, нинішня виставка відрізняється від попередніх, оскільки, крім традиційних фото старого міста, гостям експозиції презентують нову серію знімків з проекту «Сімейний альбом Харкова», який організатори започаткували ще минуло річ. Це старі фотографії, на яких харків’яни зафіксовані на фоні пізнаваних місць. Сімейні знімки мешканці Харкова надсилали і приносили під час проекта. Організатори відзначають, що ці фотознімки увійшли до виставки вперше і в майбутньому будуть зібрані в окрему книгу. В експозиції також представлені раніше неопубліковані знімки Харкова часів Другої Світової війни, а також панорама міста 20 сторіччя і сучасні панорамні знімки. Виставка містить також серію фото, завдяки якій відвідувачі зможуть побачити, як змінилися за сто років знакові місцини Харкова. Також на світлинах можна побачити види оновлених вулиць, соборів, площі Конституції, аеропорту та інших цікавих будівель міста.

 

 

 
comments powered by HyperComments