На святковому мітингу харків’яни вшанували загиблих (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 25 серпня 2015, 18:21
24 серпня в Харкові відбувся святковий мітинг, приурочений до Дня Незалежності України. Організований він був завдяки зусиллям громадських активістів.
На святковому мітингу харків’яни вшанували загиблих (фото)

На імпровізованій сцені зі своїми промовами виступали військові, громадські діячі, волонтери та просто небайдужі харків’яни. Особливо присутніх вразила історія одного військового про  свого бойового товариша, який загинув на війні, не бажаючи здаватися в полон російським найманцям. Пам’ять загиблих українських патріотів вшанували піснею «Плине кача».

Юрій Лихота, «Харківська хунта»: «Сьогоднішній День Незалежності сильно відрізняється від попереднього. Немає п’яного натовпу з пивом. Люди ходять в вишиванках, посміхаються. Ти розумієш, що це не просто свято коли можна напитися та поїсти шашликів. А це дійсно свято з якого починається наша незалежність, з якого починається свобода якої ми прагнемо».

Сергій Протасов, ГО «Східний корпус»: «День Незалежності –це наше майбутнє. Зараз не хочеться обертатися назад і дивитися як все було раніше. Як погано було при корумпованій владі Януковича. Я навіть не кажу про теперішню владу Порошенків, Яценюків та їм подібних. Ми творимо майбутнє для себе. Стараємося для наших дітей, для наших земляків. Цей день став для нас дуже близьким. Люди стали іншими. Країна стала іншою».

Майя Хоменко, волонтерка: «Ми хочемо бути незалежними. Але поки що наша країна бореться за свою незалежність. Поки що це свято для мене неповне. Я чекаю остаточної перемоги України. От тоді це буде для мене святом. Я вважаю, що зараз ми повинні відстоювати свої інтереси, свої звичаї, свої традиції. Не здаватися та йти вперед».

Представники патріотичних організацій знайомили присутніх зі своєю діяльністю, деякі з них прямо в парку організували плетіння маскувальних сіток та збір коштів на потреби військових. Після завершення святкового мітингу відбувся Марш Незалежності. Харків’яни колоною рушили до площі Свободи, скандуючи проукраїнські гасла виконуючи державний гімн. Акція пройшла спокійно. Провокацій не було. Завершився марш вже на площі, де відбувся концерт гурту «Тінь Сонця».

Фоторепортаж:

Мітинг

Марш незалежності

comments powered by HyperComments