Активісти закликали підтримати Сенцова та Кольченка (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 26 серпня 2015, 22:09
26 серпня в Харкові біля російського консульства відбувся пікет в підтримку кримських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.
Активісти закликали підтримати Сенцова та Кольченка (фото)

Біля російського консульства зібралося близько біля 50 активістів. Приводом для акції став вирок, винесений Сенцову та Кольченку – 20 та 10 років колонії суворого режиму відповідно. Пікет пройшов спокійно, хоча з консульства, як і слід було очікувати, ніхто не вийшов

«Знаєте, принципова різниця між нами та Росією полягає в тому, що ми не мовчимо коли наших б’ють, – розповіла організаторка пікету Іванна Скиба-Якубова, – і ми це доводимо вже другий рік поспіль. Олег Сенцов у своєму заключному слові сказав: «Велика зрада починається з маленького боягузтва». Росія вже захлинається у власній зраді, у власному боягузтві. І вона в ньому потоне, якщо всередині людей не ввімкнеться совість і вони не зрозуміють, що з цього болота, в яке вони самі себе загнали, потрібно виходити».

Активісти тримали в руках плакати з надписами «Велика зрада починається з маленького боягузтва», «Свободу політв’язням», «Смерть путінізму», «Ремонтуйте дно поки не пізно» тощо. В деяких із них були малюнки на яких зображувався колорадський жук, що котить кульку з колючого дроту. «Символ дуже простий, – пояснив Сергій Лукащук, – була така комашка – скарабей. У давньому Єгипті вважалася священною. Скарабей котив кульку з кізяків. Це символізувало єгипетській світ. Символічний єгипетський світ перегукується з «русским миром». Оця колорадська тварюка котить колючий дріт. Вона його розкатує. Має бажання розказати його на цілий світ».

Під час пікету активісти закликали всіх небайдужих підтримати Олега Сенцова та Олександра Кольченка, наприклад, написавши їм листа. «Сподіваюся, що подібні акції будуть відбуватися по всій Україні, – додала Іванна Скиба-Якубова, – і що інформація дійде до хлопців і це їх якимось чином підтримає. Тому що для нас дуже важливо щоб вони знали що не самі. Це подвиг, що вони не здалися, що вони нікого не зрадили. На цій історії будуть зростати наші діти».

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments