Не їжа, одяг чи іграшки: в Харкові пройшов марш за визволення тварин (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 29 серпня 2015, 22:03
29 серпня в Харкові відбувся екологічний марш за визволення тварин, учасники якого виступили проти їх вбивства та експлуатації.
Не їжа, одяг чи іграшки: в Харкові пройшов марш за визволення тварин (фото)

В акції взяли участь незалежні активісти та представники різних громадських організацій. Вони ходою пройшлися від ст. м. «Наукова» до дельфінарію «Немо», скандуючи гасла екологічного та зоозахисного напряму. Цим вони виразили свій протест проти хутряної та м’ясної індустрії, вівісекції та експлуатації тварин в індустрії розваг. Завершилася хода біля дельфінарію «Немо», де, власне, і відбувалося те, проти чого вони виступають. Правда, не обійшлося без неприємних моментів. На початку маршу до активістів підійшло декілька молодиків. Один з них, вдягнений в футболку з символікою цивільного корпусу «Азов», почав задавати провокативні запитання та певний час не давав розпочати марш.

«Цей марш проводиться задля того, щоб привернути увагу суспільства до проблем, які зазвичай залишаються в стороні, – розповіла організаторка маршу Наталія, – це дискримінація тварин. Ми всі вважаємо, що це дуже серйозна проблема. Але багато хто про це забуває. Ми маємо з собою матеріали і тексти, які мають привернути до цього увагу людей навколо нас».

Під час маршу активісти агітували присутніх відмовитися від м’яса та хутра, а також від косметики та побутової хімії, яка попередньо тестується на тваринах. Крім того, вони ще виступили проти експлуатації тварин в індустрії розваг – цирках, дельфінаріях, зоопарках тощо. Адже за словами активістів, тварини там не тільки перебувають вкрай несприятливих і неприродних для них умовах, а ще страждають від жорстокого ставлення з боку людей.

Подібні акції проходять в багатьох містах Європи. Їх головний меседж полягає в тому, що тварини – це не їжа, одяг чи іграшки для розваг, а живі створіння, які заслуговують етичного ставлення до себе.

comments powered by HyperComments