До Харкова завітали учасники поетичного туру «Meridian Czernowits-2015» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 3 вересня 2015, 01:02
1 та 2 вересня в Харкові пройшла низка заходів в межах поетичного туру «Meridian Czernowits-2015: Харків – Чернівці – Львів – Мец – Париж – Брюссель – Люксембург – Станс – Ленцбург».
До Харкова завітали учасники поетичного туру «Meridian Czernowits-2015» (фото)

Про сам літературний тур розповіли його учасники, які 2 вересня провели прес-конференцію в Харківському кризовому інфоцентрі. В ролі спікерів виступили Оксана Забужко, Ігор Померанцев, Сергій Жадан, Олена Фанайлова та Святослав Померанцев. Вони розповіли про сам поетичний тур «Meridian Czernowits-2015» та свою участь в ньому, а також поділилися власним баченням міста Харкова та його культурного середовища.

«За допомогою культури, культурних ініціатив можна міняти це місто, – розповів Сергій Жадан, – тому що зараз багато хто говорить що в цьому центрі постійно ведуться надзвичайно важливі та цікаві дискусії про те, як міняти місто, що з ним робити і за допомогою яких механізмів це здійснювати. Зазвичай це все зводиться до розмов про політику, про необхідність зміни політичних облич. І це мало б дати якісь незворотні зміни для міста загалом. Але, нажаль, так не буває і так не буде. А натомість «Meridian Czernowits»  є дієвим, яскравим, практичним доказам того, як за допомогою не політики чи політичних діячів можна змінити і саме місто, і уявлення про нього як самих містян, так і тих, хто сюди приїздить».

Також того дня в актовій залі ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулися поетичні читання учасників туру «Meridian Czernowits-2015». Зі сцени свої твори зачитували такі літератори, як Оксана Забужко, Сергій Жадан, Катерина Бабкіна, Ігор Померанцев, Дмитро Лазуткін, Олена Фанайлова, Настя Афанасьєва, Ілля Ріссенберг, Рікардо Доменек та Ростислав Мельників. 

comments powered by HyperComments