Як фірма радника Добкіна Гуревича заробила на тендерних махінаціях більше 80 млн гривень

П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:26
Радник нардепа Добкіна Олег Гуревич за допомогою своєю фірми «нагрів» на дорогах міста більше 80 мільйонів гривень. Це можна побачити в Єдиному реєстрі судових рішень, про таке стало відомо з документа Червонозаводського суду Харкова.
Як фірма радника Добкіна Гуревича заробила на тендерних махінаціях більше 80 млн гривень

Суд, за клопотанням МВС, надав доступ до паперів фірми «Реал-НП», яка продає будівельні матеріали для шляхового покриття.

Протягом 2012-2014 років, відомо з судових паперів, фірма продавала державному підприємству харківському обласному автодору паливно-мастильні матеріали за завищеними цінами. У такий спосіб чиновники Харківщини разом з бізнесменами «чистили» скарбницю області на свою користь.

Згідно з реєстром юридичних та фізосіб, компанією володіє Олег Гуревич. Слідчі за матеріалами карної справи вказують, що у часи губернаторства Добкіна, бізнесмен був його радником з енергетично-паливних питань.

Слідство також встановило, що керівник облавтодору у 2012-2013 роках під час державних тендерів купував у «Реал НП» шляховий бітум, пічне побутове паливо на суму 115 млн гривень. Усе це брали без попереднього аналізу цін на ринку. За підрахунками фахівців, різниця між середньою ринковою ціною товару та вартістю покупок – більше 80 млн гривень.

А ще, у грудні 2013 облавтодор Харківщини переказав 100 тисяч гривень на колишнього голову. Кошти начебто були авансом за металоконструкції, які повинно було закупити підприємство. Однак оригінали паперів до бухгалтерів так і не потрапили, аванс до сьогодні не закрили, він знаходиться на рахунках підприємства.

За рішенням суду, слідство отримало доступ до всіх паперів, які можуть допомогти у розкритті фінансових махінацій.

 

comments powered by HyperComments