«Віча є відповіддю на найбільш резонансні події в нашій країні» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 7 вересня 2015, 14:58
6 вересня на площі Свободи пройшло недільне віче, під час якого присутні мали нагоду обговорити нещодавні події під Верховною Радою та спірні питання щодо змін до Конституції.
«Віча є відповіддю на найбільш резонансні події в нашій країні» (фото)

Після тривалої перерви на площі Свободи знову відбулося традиційне недільне віче, приводом до якого стали нещодавні заворушення під стінами Верховної Ради. «Насправді віча є відповіддю на найбільш резонансні події в нашій країні, – розповіла Вікторія Склярова, координаторка харківського Євромайдану, – ми вирішили провести цієї неділі віче. Тому що відбулися жахливі події під Верховною радою. Можна мати різні погляди на те, чому вони сталися. Можливо, це перевтома, такий ПТРС багатьох бійців, які прибувають до нас із зони АТО, які брали участь в бойових діях. Отже, нам потрібно було проаналізувати цю подію, почути різні точки зору. А головне – визначитись, як нам діяти далі, щоб більше не було того, що сталося під Верховною радою».

Крім того, однією з головних тем недільного віча стали майбутні місцеві вибори та нововведення в сфері законодавства. Як було сказано під час «вільного мікрофону», тепер є вірогідність того, що новим мером може стати кандидат від демократичних сил. Адже рейтинг Кернеса становить 32 %, а отже, з великою вірогідністю той, хто вийде в другий тур, може перемогти. «Є можливість голосувати за персоналії,– розповів громадський активіст Віктор Трубчанов, – ми в бюлетені побачимо партію, її лідера, побачимо конкретного кандидата по даному округу. Ми будемо бачити за кого голосуємо. Це не просто якісь закриті списки, де хто скільки грошей дав, той і став на перше чи друге місце, а конкретні персоналії.  

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments