На Харківщині минулого року було 63 розбійні напади, цього річ їх стало 109, з них 75% ми розкрили, - Андрій Крищенко, правоохоронець області

Аріадна Скела  |  Четвер, 10 вересня 2015, 19:01
За останній рік в Харкові значно виросла злочинність, на цю ситуацію вплинула прикордонна до зони АТО розташованість міста, і економічна криза, і стрімке збільшення кількості людей в місті за рахунок переселенців. Про це повідомив під час брифінгу в Інституті Горшеніна начальник МВС в Харківській області Андрій Крищенко.
На Харківщині минулого року було 63 розбійні напади, цього річ їх стало 109, з них 75% ми розкрили, - Андрій Крищенко, правоохоронець області

За словами Андрія Крищенка, начальника МВС в Харківській області, за останній рік в Харкові дуже зросла злочинність. «У нас за 8 місяців в реєстр досудових розслідувань внесені 14 тисяч 200 злочинів, що на 1700 злочинів або на 14% більше, ніж минулого року, тобто, виходячи із статистики, відкрито більше на 14% кримінальних проваджень. З них розкрито більше 4000 злочинів».

Відносно вбивств, їх здійснено цього року менше, ніж минулого, всього 42, і усі вони розкриті, розповів міліціонер. Стосовно розбійних нападів, минулого року їх було всього 63, цього року стало 109, і 75% цього року з цієї кількості було розкрито.

Найбільше злочинів - це крадіжки. «З 14 тисяч зареєстрованих в Харкові злочинів 8 тисяч - це крадіжки,у тому числі і квартирні. Велика кількість, близько 900 злочинів - це грабежі, в основному - це вуличні грабежі, які ми усі бачимо і знаємо, у нас їх здійснюється від 4 до15 щодоби. Тому, слід об'єктивно сказати, що злочинців стало більше, і звернень стало із цього приводу, і проваджень теж більше», - пояснив Крищенко.

Не менше в Харкові здійснюється і шахрайств. З 1200 зареєстрованих було розкрито 25%. « Основне шахрайство –«Алло, це міліція! Ваші родичі і діти потрапили в міліцію» із якихось причин вимагають гроші. Неодноразово були виступи міліції в пресі, була і роз'яснювальна література, де говорилося, що не треба відразу нести гроші, тому що це обман, потрібно звертатися відразу в «102». Поки наплив в цьому плані не збивається» - повідав правоохоронець Харківщини.

comments powered by HyperComments