Харків’яни вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 16 вересня 2015, 23:24
16 вересня харків’яни загадували Георгія Гонгадзе та всіх журналістів, які загинули при виконанні своїх обов’язків.
Харків’яни вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе (фото)

Того дня в парку Шевченка зібралися журналісти, представники медіа та просто небайдужі мешканці міста, щоб вшанувати пам'ять Георгія Гонгадзе. Після хвилини мовчання вони запалили свічки. «Ця справа була розслідувана, – зазначив Володимир Чистилін, головний редактор газети «Громадянське суспільство», – насправді відомо, і хто замовляв, і хто вбив. І тільки не вистачало політичної волі декількох президентів для того, щоб ця справа була доведена до кінця. Будемо цього вимагати і будемо надалі збиратися в цей день та згадувати всіх журналістів, які загинули за волю та незалежність України».  

Під час невеличкого мітингу були згадані імена всіх журналістів, які загинули при виконанні своїх обов’язків чи були вбиті. Також його учасники підкреслили, що проблеми в сфері журналістики залишилися ті самі, адже й досі, наприклад, трапляються напади на журналістів та факти цензури. «Якщо говорити про 2015 рік, то Інститутом масової інформації зафіксовано один випадок убивства журналіста, 30 фактів побиття та нападів, 39 фактів перешкоджання професійній діяльності та 9 випадків цензури, – розповіла Олена Прокаєва, представниця ІМІ, – сьогодні ще в чотирьох містах України згадують ім’я Георгія Гонгадзе, згадують також інших журналістів, які загинули через свою професійну діяльність. Ці списки читають у всіх цих містах».

Учасник мітингу підкреслили, що виконання професійних обов’язків не має коштувати журналісту життя, а самі представники ЗМІ мають об’єднуватися та захищати свої права. «Щоб ми могли давати нашому суспільству правдиву інформацію на підставі якої люди свідомо будуть формувати владу, – підкреслив голова ХОВ НСЖУ Олександр Голуб, – ту владу, яка приведе нас до справжнього суспільства. Це, власне, є нашим основним завданням».

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments