Аваков прокоментував напади на IT-бізнес у Харкові

Четвер, 24 вересня 2015, 11:44
Аваков звернув увагу на обшук IT-компанії в Харкові. А міністр економіки обіцяв «Чесних IT в образу не віддавати».
Аваков прокоментував напади на IT-бізнес у Харкові

За вересень цього року пройшла низка обшуків в IT-компаніях, у тому числі і харківської NIX Solutions.

Окрім неї, обшукали великий Luxoft і київський офіс Divan.tv.

Представники влади до останнього часу ніяк не коментували те, що відбувається, незважаючи на заяви компаній про неправомірність дій правоохоронців.

І ось першим висловився мер Львова Андрій Садовий, який запросив компанії перебазуватися у Львів, мотивуючи тим, що там вони будуть захищені від «маски-шоу».

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус у своєму Twitter запропонував представникам компаній зустріч  на сьогоднішній ранок. «Вже говорив з Аваковим- вирішуватимемо проблему разом, притягнули бізнесомбудсмена. Чесних IT в образу не віддамо!», - написав литовський підприємець, співвласник і один з керівників шведської інвестиційної компанії East Capital, а також міністр економічного розвитку і торгівлі України.

 

Арсен Аваков відреагував у фейсбуці: «Завтра з міністром економіки розберемо це питання. Не усі такі ангели, як хочуть здаватися. З обох боків. Завтра за підсумком проведемо короткий брифінг з Айварасом».

Антон Геращенко, позаштатний радник Міністра внутрішніх справ України, у своєму Facebook розповів про обшук харківської компанії NIX Solutions. На його думку, у МВС є законні підстави проводити подібні дії, але вони не мають права вилучати апаратуру, не наддавши можливості скопіювати з неї дані. Геращенко звернувся до представників IT- сфери, силових структур і органів влади з пропозицією організувати форум для розробки спільної стратегії стосунків між владою і бізнесом.

comments powered by HyperComments