За звільнення з-під варти Аваков за Янголенка вніс заставу

П'ятниця, 25 вересня 2015, 14:22
Арсен Аваков, міністр МВС, вніс заставу за звільнення з-під варти керівника батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка. Останнього підозрюють в низці злочинів.
За звільнення з-під варти Аваков за Янголенка вніс заставу

Про це міністр МВС повідомив у Фейсбуці. За його словами, життя така штуковина, чорно-білого майже нема. Тож вніс, розповів Аваков, у суд заставу за те, щоб звільнили Янголенка.

11 вересня в СБУ повідомили, що керівник спецбатальйону патрульної служби міліції «Слобожанщина» Андрій Янголенко є одним зі злочинців, які готували замах на Авакова, високопосадовців-міліціонерів, нардепа, волонтерів та бізнесменів.

Керівник батальйону «Східний корпус» Олег Ширяєв заявив, що окрім голови МВС, однією з жертв замаху міг бути він сам, а також олігарх Всеволод Кожем’яко.

У той же час за сутністю підозри, яке при визначенні запобіжного заходу Янголенка на засіданні Краматорського міського суду озвучив представник військової прокуратури сил АТО, прізвища міністра МВС не було.

За даними слідства, керівник «Слобожанщини» з травня готував замах на Олега Ширяєва – причина – особисті неприємні стосунки. Для цього Янголенко знайшов спільників, пообіцяв надати їм зброю, майданчик для тренувань та винагороду -2,5 тисячі доларів кожному.

За рішенням Краматорського міського суду комбат повинен був провести в Артемівському СІЗО два місяці – до 9 листопада. Захисники надали апеляцію, таким чином просили суд звільнити командира.

Апеляційний суд Донеччини залишив командира під вартою, але встановив можливість внесення застави – 1 млн 200 тисяч гривень, про це повідомила дружина командира Інна Янголенко.

 

comments powered by HyperComments