Молоді дадуть можливість зробити місто глобальним (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 25 вересня 2015, 12:22
Цьому сприятиме конкурс «Йдемо разом! KharkivGoingGlobal!», організований БО «Благодійний фонд «Харків з тобою»».
Молоді дадуть можливість зробити місто глобальним (фото)

Як було сказано раніше, конкурс Молодіжних програм розвитку міста Харкова «Йдемо разом! KharkivGoingGlobal!» був ініційований БО «Благодійний фонд «Харків з тобою»» в межах ініціативи «KharkivGoingGlobal». Свою підтримку конкурсу надали Міжнародний фонд «Відродження та Сергій Жадан.

Під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі, організатори розповіли про задум, головні ідеї та умови участі в конкурсі. «Ідея була пов’язана з тим, що нам потрібно знайти якусь продуктивну та конструктивну ідею для розвитку міста, – зазначив Тарас Данько, голова журі, один з авторів ідеї «KharkivGoingGlobal», – ми занадто занурені в свої проблеми, ми занадто занурені в пошук винуватців. А насправді, як виявилось, проблема проста, але нами чомусь не до кінця усвідомлена. Вона пов’язана з тим що Харків є дуже великим містом. Вісімнадцятим за розміром в Європі».

З точки зору організаторів конкурсу, саме харківська молодь має формувати шляхи розвитку Харкова як глобального міста. В конкурсі візьмуть участь молодіжні команди, до яких увійдуть молоді люди віком від 17 до 28 років. Вони мають самостійно скласти програму розвитку Харкова. «Молоді люди мають зорганізуватися в молодіжних командах, – розповіла Олена Рофе-Бекетова, керівниця проекту, – чи це будуть команди, створені на базі вже існуючих організацій, чи це будуть команди від вишів. Ми пропонуємо подумати про те, яким повинне бути місто і написати програму про власне бачення Харкова».

У фінал мають вийти три команди з найбільш перспективними програмами по розвитку Харкова. Команді, яка отримає гран-прі конкурсу, буде надана можливість презентувати її на першому засіданні новообраної міської ради. «Харків років через 15-20, а можливо, навіть за 10, безперечно, стане глобальним містом, – додала Олена Рофе-Бекетова, – але з іншого боку, ми повинні розуміти, що для того, щоб через 10 років щось відбулося, ми маємо починати прямо зараз». 

comments powered by HyperComments