В новому госпісі будуть надавати як безкоштовні, так і платні послуги (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 26 вересня 2015, 10:14
За словами правозахисника Михайло Саєнко, стара есхарівська лікарня буде переобладнана на госпіс.
В новому госпісі будуть надавати як безкоштовні, так і платні послуги (фото)

Як було сказано раніше, в селищі Есхар буде обладнаний новий госпіс на місці старої лікарні. Після свого закриття вона вже 5 років залишалася в занедбаному стані і потихеньку розкрадалася. Свого часу весь персонал був звільнений чи переведений до Центральної чугуївської лікарні. Проте в лютому 2015 року місцеві активісти вирішили на цьому місці обладнати центр допомоги літнім людям, які позбавлені власного житла і постану свого здоров’я не здатні дбати про себе. Там вони будуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу та догляд. В перспективі на цьому місці має бути створений реабілітаційний центр для бійців АТО.

«Чому саме хоспіс? Зараз, нажаль, держава приділяє мало уваги навіть тим людям, які працюють, – розповів Михайло Саєнко, – а на літніх людей, які по віковим причинам не можуть за себе відповідати, до них фактично немає жодного діла. Догляду як такого вони не отримують. А про людей, які переселяються із зони бойових дій, взагалі говорити нічого».

Сам госпіс буде знаходитись в доволі мальовничому місці неподалік від соснового бору та ріки Сіверський Донець. В ньому будуть створені всі необхідні умови. «Вони приїжджали (інвестори), – значив Саєнко – з їх точки зору, не в кожній країні є такі місця. І відповідно вирішили фінансувати. Це багатомільйонний проект, який дасть роботу не менш ніж 50-ти робочих місць. Для такого селища як Есхар з населенням в 6 тисяч чоловік це доволі серйозний крок вперед».

За задумом інвесторів, в новому госпісі будуть надаватися як безкоштовні, так і платні медичні послуги. Працювати там будуть кваліфіковані медики. Саєнко висловив сподівання, що до весни 2016 року будівництво госпісу буде завершено. 

comments powered by HyperComments