Волонтери знайшли спосіб допомогти демобілізованим військовим

Субота, 26 вересня 2015, 11:15
В Харкові відбудеться благодійний концерт «Допоможемо пораненим!», виручені з якого кошти підуть на закупівлю унікального медичного обладнання для українських військових. Окрім цього, гроші також будуть направлені на їх лікування та реабілітацію.
Волонтери знайшли спосіб допомогти демобілізованим військовим

За словами Михайла Куця, медика 92 ОМБР, чимало колишніх військових зараз не отримують обіцяної допомоги від держави. «Поки що, наскільки мені відомо, жодна людина з нашої бригади не отримала грошової компенсації від держави, – розповів він, –це достатньо велика проблема. Це тягне за собою велику бюрократичну процедуру. Потрібно пройти декілька комісій, отримати різні документи, а вже потім – грошову компенсацію. Поки що ніхто не отримує. Система дуже повільна та в’язка. Коли потрібно було зібрати людей та відправити захищати інтереси держави – це відбулося достатньо швидко. Люди поїхали без джгутів та індивідуальних перев’язочних пакетів. Після певного часу вони не претендують на більше ніж те, що їм було обіцяно державою. Але чимало людей не можуть цього отримати».

За його словами, не всі демобілізовані військові добиваються цієї  компенсації. Одним не вистачає юридичної грамотності, а інші просто не бачать жодного сенсу щось доводити. Куць також підкреслив, що тепер військові також потребують інформаційної підтримки.

В концерті візьмуть участь фіналісти та переможці різних пісенних конкурсів, таких як «Україна має талант», «Х-фактор» та «Голос країни». Артисти будуть виступати безкоштовно. На виручені кошти організатори мають намір придбати унікальне медичне обладнання. Серед музикантів, які братимуть участь в акції, є чимало тих, хто неодноразово виступав перед українським військовими. «Я зрозумів, що це потрібна ініціатива і що ми, артисти, є для них психологічною розрядкою, – розповів Олександр Кварта, фіналіст конкурсу «Україна має талант», – в принципі, це такий спосіб лікування душі. Це необхідна функція. Тому ми їздили по тим містам і підтримували їх (військових). Нинішній концерт – це природня данина артиста зробити все можливе для підтримки людського духу».

Концерт «Допоможемо пораненим!» відбудеться 29 вересня о 19.00 в ККЗ «Україна». Всі виручені кошти підуть на лікування бійців, придбання медичного обладнання та ліків. Таким чином волонтерами буде започаткована «каса допомоги» для військових, які потребують лікування, реабілітації, протезування тощо. Цим займуться БФ «Харків з тобою» та Help Army. Окрім медичної допомоги, військові також отримують юридичну підтримку щодо отримання статусу учасника бойових дій та інвалідів війни. 

comments powered by HyperComments