Міліція перетворилася на поліцію. Країна дочекалася перших результатів реформи МВС (фото)

Субота, 26 вересня 2015, 11:50
Вони хочуть виправити непросту ситуацію, що склалася в країні, та завоювати довіру українців. На площі Свободи у Харкові 800 нових патрульних поліціантів присягнули на вірність державі.
Міліція перетворилася на поліцію. Країна дочекалася перших результатів реформи МВС (фото)

На одній з найбільших площ в Європі – площі Харкова - сьогодні провели урочисту Присягу. Близько тисячі нових патрульних пообіцяли чесно та гідно служити своїй країні. На майдані, окрім винуватців урочистого дійства, зібралося чимало городян та гостей міста, які вирішили висловити підтримку новим правоохоронцям.

Фото "Главное"

У заході взяли участь Арсеній Яценюк, прем’єр-міністр України, головний поліцейський держави Арсен Аваков та його заступниця Ека Згуладзе.

У соцмережах з’явилися фото урочистої присяги. Одним з перших у Фейсбук виклав світлини журналіст В’ячеслав Мавричев.

 

За свідченням прес-служби МВС, заяви до нової патрульної служби Харкова надали 9 тисяч людей. Конкурс склав 11 людей на місце, усього обрали 800 копів. Треба відзначити, що серед нових поліцейських 22% - жінки.

Нова патрульна служба Харкова відрізняється від інших за кількістю вихованців з вищою освітою, а це майже 83%. Крім того,  в оновленні системи МВС висловили бажання взяти участь 68 працівників органів внутрішніх справ.

Присяга на площі Свободи пройшла  спокійно, для цього організатори подбали про безпрецедентні заходи безпеки. Усі, хто хотів, могли побачити присягу з близької відстані. Територію навколо охороняли сотні «старих» міліцейських.

comments powered by HyperComments