«Тварини – не одяг»: в Харкові пройшла антихутряна акція (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 жовтня 2015, 12:32
4 жовтня Харків долучився до всесвітньої антихутряної акції, яка має на меті привернути увагу громадськості до жорстокості та неетичності хутряної індустрії.
«Тварини – не одяг»: в Харкові пройшла антихутряна акція (фото)

В межах цієї акції відбувся пікет, який пройшов біля одного з харківських магазинів хутра. Пікетувальники тримали в руках плакати з надписами «Моє життя важливіше вашої шуби», «Етичний одяг – вибір сучасних людей», «Говори за тих, кого не можуть почути», «Хутро тварин уже не в моді. Будь гуманним. Вдягайся етично» тощо. В межах пікету пройшов невеличкий перформанс, подібний до тих, які зазвичай і проходять на подібних заходах. Декілька активістів, облиті червоною фарбою, лягли напроти магазину, зображаючи таким чином жертв хутряної індустрії. Магазин під час проведення пікету був зачинений. Активісти на дверях вивісили плакат з надписом «Магазин закритий! З етичних причин».

Подібні акції мають на меті знизити попит на хутро, донести громадськості інформацію про шкоду хутряної індустрії для оточуючого середовища та нагадати про те, скільки життів вона забирає, розповісти про шкоду для здоров’я людей та запропонувати етичну альтернативу. Під час пікету активісти також наголошували на абсурдності та невиправданості використання хутра в якості статусного атрибуту в 21-му сторіччі, коли вже існує достатньо етичних матеріалів. Подібні акції, приурочені до Всесвітнього дня тварин, пройшли в різних країнах світу.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments