Мешканців одного з харківських гуртожитків виганяють зі своїх осель

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:50
Про це розповіли мешканці гуртожитку, що знаходиться на вулиці Гвардійців Широнівців 39-б, під час прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі.
Мешканців одного з харківських гуртожитків виганяють зі своїх осель

Мешканці гуртожитку свого часу були позбавлені власного житла. Вони запевняють, що за це несуть відповідальність чиновники від міської влади, які переоформлюють житло та перепродають його представниками приватного бізнесу.

«Раптом люди, які законно проживали там десятиліттями, дізналися про те, що їх квартири віддали по рішенню суду іншим особам чи взагалі не зрозуміло кому, – розповів правозахисник Віталій Селюков, – ми побачили, що будинок в «білій полосі». Його віддали на баланс міста. Але місто будинок не прийняло і він виявився поза правовим режимом».

Також замість колишніх господарів  в гуртожитку селяться інші особи. А тим, хто не захотів покидати своє помешкання, подекуди на довгий період часу перекривають світло чи газ. Коли висиляли законних мешканців будинку, в хід йшли всі засоби – зловмисники виламували двері, використовували газ, людей насильно викидали з квартир тощо. Деякі мешканці залишилися без даху над головою. «Велике прохання всім правовим структурам, а особливо журналістам, допомогти в цій справі, – наголосив мешканець гуртожитку Микола Плужніков, – адже ми б’ємося з цим більше десяти років».

comments powered by HyperComments