Богдан Гаврилишин студентам: «Молодь змінить Україну» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 7 жовтня 2015, 09:34
6 вересня в приміщенні ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулася зустріч з меценатом, громадським діячем, вченим-футурологом Богданом Гаврилишиним.
Богдан Гаврилишин

Богдан Гаврилишин — дійсний член Римського клубу, член ініціативної групи «Першого грудня», іноземний член Національної академії наук України. Під час своєї зустрічі зі студентами він поділився власним баченням тієї ситуації, яка зараз склалася в країні та розповів про шляхи її покращення.

«Україна насправді в дуже поганому стані, – розповів Богдан Гаврилишин, – про це ми всі знаємо. З ясних причин в такому поганому стані – і політично, і економічно, і соціально, і екологічно. Майже катастрофа у всіх сферах життя нашої країни». Серед проблем він особливе місця приділив корупції. За його словами, вона є тим злом, яке «з’їдає ще живий організм». І без її подолання неможливо буде побороти ти кризові явища, яка склалися в країні.

Як зазначив Богдан Гаврилишин, Україну потрібно не реформувати, а просувати. Всі державні інституції на даний момент погано працюють і їх потрібно міняти. А хто це може зробити? На його думку, теперішня влада на це не здатна. У Верховній раді немає тієї критичної маси людей, яка здатна це здійснити. Ці люди не мають тих трьох важливих характеристик, як то компетентність, патріотизм та порядність. На думку Гаврилишина, це здатна здійснити молодь, яка не була зіпсована совєтським досвідом і яка бажає щось робити для країни. За його словами, цей процес почався і проходить швидкими темпами. «Молодь змінить Україну», – зазначив він. 

comments powered by HyperComments