AGROPORT - 2015: До старту української «версії» Hannover Messe залишився тиждень (фото)

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 17:15
15-17 жовтня 2015 року в Харкові за ініціативою групи DCH Олександра Ярославського і під егідою ООН пройде II Міжнародний форум AGROPORT -2015(www.agroport.ua).
у харкові відбудеться українська версія Hannover Messe

8 жовтня 2015 року в ІА «Інтерфакс» у Києві відбулася прес-конференція, на якій організатори відзвітували про результати підготовки до заходу. Нагадаємо, що AGROPORT ініційований групою DCH Олександра Ярославського, проходить за підтримки Харківської облдержадміністрації і Харківського тракторного заводу. Цей єдиний український агрозахід, який включений до календаря ООН 2015 року і проводиться у рамках Міжнародного «року грунтів».

У прес-конференції взяли участь: керівник Оргкомітету AGROPORT Ірина Дядченко; віце-президент групи DCH Олена Дерев’янко; генеральный директор ПАО “Харківський тракторний завод» Владислав Губін, засновник незалежної міжнародної громадської організації Global Ukraine Foundation, ініціатор і співзасновник Global Ukrainians Віолетта Москалу.

Спікери поділилися своїми думками про майбутній форум, його цілі і завдання, а також про роль AGROPORT у формуванні ефективного вітчизняного АПК.

Керівник Оргкомітету форуму Ірина Дядченко підкреслила, що AGROPORT - 2015 значно «виріс» в усіх відношеннях у порівнянні з минулим роком - як з точки зору присутності спікерів і учасників, так і з точки зору тематичної насиченості.

«У 2014 р. було проведено 7 заходів, цього року за 3 дні пройде 23 заходи, орієнтованих як на фермерів-початківців, так і на фахівців агрохолдингів. Беруть участь консультанти Світового банку, ЄБРР, а також таких авторитетних організацій як Global Ukraine. У нас 40 медіапартнерів (минулого року було 20), акредитовані більше 60 ЗМІ. Кількість тільки спікерів досягло 130 фахівців з різних країн».

Керівник Оргкомітету форуму AGROPORT також розповіла про новий проект AGRO TOUR, в завдання якого входить системна робота з українськими фермерами і презентація їх інтересів. «Ми хочемо свідомо піти від формату виставки досягнень народного господарства. Ми глобальний майданчик, де йде взаємодія різних операторів агропромислового комплексу. І, зокрема, робиться серйозний акцент на навчання і підтримку фермерів. Тому що я цього не бачу в Україні».

Віце-президент групи DCH Олена Дерев’янко у своєму виступі у рамках прес-конференції зробила акцент на ролі великого бізнесу в зміцненні економічного потенціалу регіону і країни в цілому і пояснила, чому для DCH AGROPORT є стратегічно важливим проектом.

«Роль національного капіталу і великих бізнес-груп, що навіть давно вийшли на міжнародний рівень, полягає не лише в тому, щоб його ефективно і вигідно розмістити. Але і в тому, щоб використати свій потенціал на благо «материнської» країни і «материнського» регіону – в нашому випадку Харківщини. AGROPORT - другий проект DCH на рівні Ukraine: Just Business, і обидва дуже важливі. Якщо Ukraine: Just Business -це залучення інвестицій в усі галузі української економіки, то AGROPORT - це вужча галузева спрямованість, але глобальна географія». Представники світового бізнесу, які приїдуть на AGROPORT, а також дізнаються про нього завдяки нашим телемостам, зможуть переконатися в тому, що Харківський регіон має колосальний інвестиційний потенціал і потенціал економічного зростання».

Генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Владислав Губін розповів про те, які товарні новинки ХТЗ планує презентувати у рамках AGROPORT 2015, а також поділився планами у зв'язку з проведенням нового заходу - AGRO DRIVE SHOW, де стаціонарна виставка техніки буде поєднана з показовими виступами сільгоспмашин, які пройдуть на демонстраційних полях ХТЗ. У програмі заплановані перегони на тракторах, тракторний «армрестлінг», а також змагання по спортивній оранці.

«Головною перевагою форуму AGROPORT перед іншими галузевими заходами, що проводяться в Україні, є чітка орієнтованість на результат. Організатори ставлять перед собою завдання підтримати українських сільгоспвиробників, надавши їм цілий спектр можливостей для зав'язання перспективних ділових контактів, виходу на нові ринки збуту, залучення інвестицій і отримання актуальної практичної інформації для розвитку бізнесу. З цієї ж причини в 2015 році було ухвалено рішення відмовитися від традиційної виставки сільгосптехніки на користь живого шоу - зі змаганнями тракторів вітчизняного виробництва».

Віолетта Москалу розповіла про організації, які представляє, і про те, чому Global Ukraine Foundation і Global Ukrainians зацікавлені в співпраці і підтримують проект AGROPORT.

«Це недержавна організація і фонд. Наша мета -розвиток народної дипломатії, а також бізнес-дипломатії із залученням українських експатів, які живуть в різних країнах, для просування інтересів України у світі. Серед членів нашої організації є немало людей, які реально хочуть і можуть сприяти просуванню української агропродукції, агробізнесу і інших секторів з тим, щоб українські виробники могли виходити на зовнішні ринки.Тому ми з радістю прийняли пропозицію про співпрацю з AGROPORT. Упевнена, що у нас буде багато цікавих можливостей для співпраці і не лише у рамках проекту цього року, але і надалі».

Відповідаючи на питання модератора про те, які очікування пов'язані з проектом AGROPORT, усі учасники висловили упевненість у тому, що форум даватиме свій внесок в реабілітацію української економіки після катаклізмів останнього часу. А Олена Дерев’янко дуже ємко підсумувала загальну думку.

«У маркетингу є таке поняття як споживча цінність. Так от я хочу, щоб ті люди, які побувають на AGROPORT, цього разу, повною мірою відчули цінність, створену нашими загальними зусиллями, - цінність інформації, комунікації, контактів, самої атмосфери як мотиваційного заряду. Щоб в результаті це, по-перше, спонукало їх повернутися на AGROPORT знову. А по-друге - спонукало працюватище наполегливіше. Взагалі для усієї  України національним видом спорту зараз повинна стати «спортивна оранка». Тому що бігти нам треба швидше, ніж усім іншим, і орати більше, і глибше», - підкреслила віце-президент групи DCH.

Довідка

AGROPORT - 2015(http://agroport.ua) – Міжнародний форум з розвитку фермерства в Україні, пройде у рамках оголошеного Організацією Об'єднаних Націй Міжнародного року грунтів. Відбудеться 15-17 жовтня у Харкові, на території авіаційного ангара Міжнародного аеропорту «Харків» за підтримки Харківської обласної адміністрації і групи DCH Олександра Ярославського.

Один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі. Цей єдиний в Україні захід, включений увсесвітній календар FAO (Продовольча ісільськогосподарська організація ООН).

По аналогії з минулим роком організатори чекають неменше 300 компаній, що представляютьагропромисловий комплекс різних куточків світу.

Генеральний спонсор - АТ «Харківський тракторний завод». Генеральний медіа-партнер - 5 канал.

Перший Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPORT, що проходив 16-18 жовтня 2014 року у Харкові, складався з 7-ми великих галузевих заходів. У нім взяли участь більше 90 компаній з 6 країн світу, і виступило близько 60 доповідачів. Форум освітлювали більше трьох десятків друкованих видань і більше сотні онлайн ЗМІ.

Організаторами Міжнародного форуму з розвитку фермерства AGROPORT - 2015 виступають консалтингова компанія AviaBrand, Інститут грунтознавства і агрохімії ім. А. Н. Соколовського, а також юридична фірма ILF.

comments powered by HyperComments