Олександр Лукашов: «Лозова, Куп’янськ та Ізюм – це ті центри, які можуть розвиватися додатково до міста Харкова у бюджетному фінансуванні і не тільки»

Олександра Суфіянова  |  П'ятниця, 16 жовтня 2015, 07:39
На Харківщині створять три центри у Лозовій, Куп’янську та Ізюмі, що за бюджетним фінансуванням нічим не відрізнятимуться від Харкова. Про це під час виставки «Агропорт-2015» розповів керівник групи з розробки стратегії Харківської області Олександр Лукашов.
Олександр Лукашов: «Лозова, Куп’янськ та Ізюм – це ті центри, які можуть розвиватися додатково до міста Харкова у бюджетному фінансуванні і не тільки»

Лозова, Куп’янськ та Ізюм є центрами у доволі урбанізованих районах, це та місцевість, де збереглася ще промислова інфраструктура, розповів Олександр Лукашов. «Ми починаємо їх цілеспрямовано розвивати. Мова йде не тільки про перестановку пріоритетів у бюджетному фінансуванні, мова йде про те, що ми сьогодні за участю міжнародного бізнесу шукаємо різні інтегральні рішення та інструменти, які дозволяють запустити у новій якості життя в цих районах. Наприклад, Харківська область, її ЖКГ, промисловість, агросектор має зашкалюючий рівень енергомісткості ВВП. Перед нами зараз стоїть задача - знизити вживання енергоресурсів», - відзначив спеціаліст. Тому, аби вирішити це питання, для роботи, переконав Лукашов, вже залучена відповідна профільна американська компанія (що увібрала в себе 80% обладнання для сучасної енергетики), яка буде допомагати районам Харківщини випускати подібне енергоустаткування. «Почали ми з Куп’янська. Найближчим  часом там будуть побудовані дві міні-ТЕЦ. Їх фінансування поки визначається в межах 40 млн доларів». І це ще не все, запевнив фахівець. Далі 47 подібних проектів будуть запроваджені в інших районах Харківщини. З часом у планах, запевнив спеціаліст, розвиток цієї співпраці за межами Харківщини, на ринках Білорусії, Казахстану, тобто скрізь, де є потенціал та попит на цю справу.

comments powered by HyperComments