Катерина Конащук: «Одна з найбільших проблем – це недоступність фінансових ресурсів»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 жовтня 2015, 10:53
За словами Катерини Конащук, віце президента по комерції компанії «AgroGeneration, однією з найбільш значних проблем агарного сектору є недоступність фінансових ресурсів.
Катерина Конащук: «Одна з найбільших проблем – це недоступність фінансових ресурсів»

Про це вона розповіла під час форуму AGROPОRT-2015, який стартував 15 жовтня. «Ми повинні розуміти як в принципі працює система ціноутворення, – зазначила Катерина Конащук, – зараз дуже мало виробників, які розуміють як саме формуються ціни. І те, що ми мало впливаємо на сам механізм і є невеликою частиною цього ланцюга попиту та пропозиції.  Можливість кращого розуміння та вивчення цих питань і орієнтація на те, що виробляти, виходячи з оцінки вартості на майбутній рік, а не тільки керуючись цінами на сьогоднішні день. Маючи можливість трохи зазирнути в майбутнє. І, безсумнівно, одна з найбільших проблем – це недоступність фінансових ресурсів. Низька ліквідність банківського сектору не дозволяє привернути потрібну кількість фінансових ресурсів».

Проте сьогодні не можна сказати, що ситуація з українським агарним бізнесом є несприятливою. «Я хочу додати, що українській аграрний бізнес розвивається постійно, – розповів Юрій Мелник, – якщо ви в цьому сумнівались. За останній маркетинговий рік Україна при населенні близько 40 мільйонів чоловік  виробила продукції більш ніж на 100 мільйонів. І кожен рік ця цифра буде зростати. Єдина її проблема як у всьому світі – це нестача земельних ресурсів. Вони обмежені, їх площа обмежена. Тому розвиток аграрного бізнесу в Україні має йти по інтенсивному шляху. Тобто, через  підвищення врожайності та введення нових технологій».

comments powered by HyperComments