Вадим Соловей: «Ґрунти – це своєрідна книга, де зашифрована інформація»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 жовтня 2015, 20:28
Кандидат сільськогосподарських Вадим Соловей розповів про значення ґрунтових досліджень, які він позиціонує як інструмент високих технологій в сфері сільського господарства.
Вадим Соловей: «Ґрунти – це своєрідна книга, де зашифрована інформація»

Його доповідь прозвучала в межах презентації сучасних IT-технологій в сільському господарстві. За словами Василя Солов’я, перші ґрунтові дослідження на території України відбулися ще наприкінці 50-х років. «Якщо ми хочемо розвиватися, то без знань про ґрунти, без інформації про них ми далеко не підемо. Якщо ми звернемося до історії, то Україна була піонером в проведенні повномасштабних ґрунтових досліджень. Те, чим ми зараз користуємося, практично всі матеріали – це результати дослідження 1957-1961 років. Ну і частково це результат коректувань, проведених в 1970-1980 роки».

За його словами, на сьогоднішній день Україна виросла і в технічному, і в науковому плані, а відповідні дослідження тепер проходять на високому рівні з використанням багатьох сучасних досягнень. «Передусім це розкриття ґрунтово-органічних взаємозв’язків, – зазначив Соловей, – без них сьогодні не обійтися. Якщо подивитися на ґрунт Харкова та області, то виявиться, що він не такий вже диференційований. На невеличкій ділянці поверхні землі ми можемо знайти найрізноманітніші ґрунти. Ґрунти – це своєрідна книга, де зашифрована інформація. І наша задача полягає в тому, щоб розшифрувати. А це можна зробити тільки завдяки новому ґрунтовому дослідженню».

 

 

comments powered by HyperComments