На богослужіння – тепер в обов’язковому порядку

Юлія Гуш  |  Неділя, 18 жовтня 2015, 17:41
За наказом вищого керівництва студенти та викладачі ХНПУ ім. Г.С. Сковороди в обов’язковому порядку змушені були брати участь в богослужінні в новому храмі Жінок-Мироносиць.
На богослужіння – тепер в обов’язковому порядку

Про це розповів один зі студентів. Сталося так, що вище керівництво дало наказ університету «виділити» близько 1200 студентів та викладачів для участі в богослужінні в храмі Жінок-Мироносиць, який належить Московському патріархату. На заході мали бути присутні люди з усіх факультетів. Участь в ньому позиціонувалася як обов’язкова. На деяких факультетах оголошення з відповідним наказом були вивішені заздалегідь. Варто також заначити, що це не перший випадок, коли студенти в обов’язковому порядку змушені брати участь в заходах, які не мають жодного стосунку до процесу навчання. На 9 травня вони мали бути присутні на офіційному святкуванні 9 травня, організованому мерією.  

Що студенти, що викладачі були обурені подібним наказом. Хоча б тому, що богослужіння мають відвідуватися тільки за власним бажанням, а нав’язування будь-якої релігії є взагалі недопустимим. Крім того, згідно Конституції Україна є світською державою, де жодна релігія не може бути визнаною обов’язковою. І чому студенти та викладачі педагогічного вишу в обов’язковому порядку  змушені відвідувати богослужіння – це тема, варта окремої уваги.

comments powered by HyperComments