Студенти розповіли, як вони долають стереотипи між регіонами

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 жовтня 2015, 22:42
30 жовтня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція про подолання стереотипів, які виникли стосовно тих чи інших регіонів України.
Студенти розповіли, як вони долають стереотипи між регіонами

Під час заходу студенти та активісти розповіли про проект організації «Молодіжна альтернатива», який покликаний боротися зі стереотипами, які виникли в різних регіонах країни стосовно один одного. В межах цього проекту студенти з різних міст взяли участь в програмі стажування в органах місцевого самоуправління та парламенті. Вона тривала чотири місяці. Студенти вже встигли відвідати Львів, Тернопіль, Луцьк, Хмельницький та інші міста. Там вони мали змогу краще познайомитися зі своїми однолітками, які живуть в інших регіонах.

«І що найцікавіше, ті стереотипи, які виливають на нас засоби масової інформації, вони не є правдою, – розповів голова Харківської обласної студентської ради Ярослав Ланецький,  – адже жодного негативного ставлення до людей, які розмовляють російською чи українською, немає. Ті люди, які брали участь в цьому проекті, вони вільно спілкувалися, вони спокійно розмовляли з один одним, вони розмовляли на цікаві теми».

Даний проект покликаний не тільки зруйнувати стереотипи, які склалися в мешканців різних регіонів стосовно своїх сусідів. Під час стажування студенти отримали можливість познайомитися з інноваціями інших міст, брати участь в роботі органів місцевого самоуправління, відвідати освітні тренінги тощо.

Фото Харківського кризового інфоцентру

comments powered by HyperComments