Проект «Відкритий суд» дозволить створити репутаційне досьє на суддів (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 6 листопада 2015, 17:30
6 листопада в Харківському кризовому інфоцентрі був презентований всеукраїнський проект «Відкритий Суд».
Проект «Відкритий суд» дозволить створити репутаційне досьє на суддів (фото)

Проект «Відкритий суд» передусім передбачає створення бази відеозаписів з судових засідань, за допомогою яких можна буде оцінити роботу суддів, прокурорів та адвокатів. «Проект «Відкритий суд» є унікальним для всього світу, – розповів Станіслав Батрин, керівник проекту, – у нас в Україні на законодавчому рівні дозволили проводити відеофіксацію судових засідань без дозволу суддів. І починаючи з квітня місяця ми почали активну роботу з відеофіксації в місті Києві. Там було зафіксовано більш півтисячі судових справ».

Цей проект реалізується також в Києві, Одесі, Ужгороді та Дніпропетровську. Він передбачає створення певного репутаційного досьє, завдяки якому можна буде судити про професіоналізм представників суду і побачити, наскільки їх рішення виповідають чинному законодавству. «Ми не займаємося полюванням на того чи іншого суддю, – зазначив Станіслав Батрин, – ми не займаємося замовними справами. Ми не висвітлюємо по кілька хвилин судові справи. Ми висвітлюємо від «А» до «Я». І наша мета – не полювати на суддів. Наша мета – створити стандарт правосуддя. Стандарт – це законна та професійна робота судді, прокурора, адвоката та сторін».

За словами Михайла Джалапіна, заступника керівника проекту, «відкритий суд» також має підвищити довіру населення до судів та змусити їх представників дотримуватися певних стандартів, а зовсім не дискредитувати їх.

comments powered by HyperComments