Андрій Любка написав реалістичний роман про контрабандистів

Юлія Гуш  |  Вівторок, 10 листопада 2015, 19:34
Андрій Любка під час прес-конференції розповів про свій роман «Карбид», який описує життя українських контрабандистів.
Андрій Любка написав реалістичний роман про контрабандистів

Книга була презентована в межах його літературного туру. «Карбид» – це трагікомічний пригодницький роман, який письменник Андрій Любка писав два роки. Події книги розвиваються у вигаданому місті Ведмедів на Закарпатті. «Дії роману розгортаються в 2015 році, – розповів Андрій Любка, – і головним героєм є вчитель історії в провінційному містечку, який сам себе називає Тисом. Оскільки вважає, що увійде в історію. Як-то імператор Тиберій, який жив над берегами Кіпру. А він живе над берегами річки Тиса поблизу кордону з Угорщиною».

Головний герой, щоб увійти в історію, вирішує прорити тунель до Євросоюзу. Мета у нього суто альтруїстична – дати можливість людям побувати в країнах ЄС. Для реалізації свого плану він залучає свої друзів-контрабандистів. Проте вони підтримують його ідею з інших причин – через той самий тунель вони бажають перевозити контрабандні товари. Але щоб приховати свою все таки незаконну діяльність, група ентузіастів заявляє, що на цьому місці буде побудований Фонтан єдності, в створенні якого братимуть участь патріоти міста.  

За словами Андрія Любки, в його персонажах є реальні прототипи. Та і сама контрабандистська діяльність в книзі описана досить реалістично. Адже, як зазначив письменник, в його рідному Закарпатті нею займається чимала кількість людей, які взагалі-то не вважають її злочином. Всю необхідну інформацію він збирав 3-4 роки, а з окремих питань консультувався з експертами. 

comments powered by HyperComments