За даними КВУ, виборча кампанія пройшла з низкою порушень

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 листопада 2015, 16:51
12 листопада представник ХОВ КВУ Михайло Камчатний розповів про загальні підсумки виборчої кампанії в Харківській області.
За даними КВУ, виборча кампанія пройшла з низкою порушень

Наприклад, Комітет Виборців України виявив ряд проблем, які виникли вже на етапі визначення виборів. Це помилки в протоколах дільничних виборчих комісій, незаповнені розділи протоколу, недопустимі виправлення та некоректне визначення даних. Також робота комісій вирізнялася явною непрофесійністю, нерозумінням закону та допущенням чималої кількості грубих технічних помилок. Крім того, була встановлена спроба фальсифікації результатів на виборчій дільниці № 631626, коли «Солідарності» було приписано 200 зайвих голосів.  

Були також нарікання і на проведення передвиборчої кампанії. «В агітаційній кампанії ми бачимо, що основні партії, їх лідери, парламентські партії абсолютно не використовували риторику, пов’язану з локальними проблемами, проблемами районів, міст та сіл, – підкреслив Михайло Камчатний, – вся кампанія складала враження, що в нас йдуть парламентські вибори. Там були такі меседжі та слогани». Окреме слово було сказано про залучення адмінресурсу. В місті Харкові він повністю працював на підтримку нинішнього мера Кернеса та партії «Відродження». В районах області адмінресурс був заточений під адміністрацію, яку представляє пропрезидентська партія «Солідарність».

Також Камчатний пригадав непрямий підкуп виборців, коли їм надавали товари та послуги або безкоштовно, або за заниженими цінами. Крім того, розповсюдженим явищем стала так звана «джинса» в ЗМІ, яка взагалі не маркувалася як політична агітація. 

comments powered by HyperComments