Загальноміські слухання - це профанація, - активісти про результати вчорашнього заходу в ККЗ «Україна» (фото)

Четвер, 12 листопада 2015, 18:01
Міська рада виключила багато вулиць, які підлягали перейменуванню, Дзержинський район хотіли залишити Дзержинським, а Фрунзенський - Фрунзенським. Крім того, все, що пропонувала міська комісія, містило дуже багато помилок, - про це, сьогодні, 12 листопада після вчорашніх загальноміських зборів повідомили активісти харківської топонімічної групи.
Загальноміські слухання - це профанація, - активісти про результати вчорашнього заходу в ККЗ «Україна» (фото)

12 листопада активісти розповіли про результати вчорашніх загальноміських громадських слухань. На їх думку, процес перейменування вулиць в місті був нічим іншим як профанацією.

На думку Романа Черемського, вчорашня спроба зірвати засідання практично вдалася, проте, не дивлячись ні на що, слухання вдалося-таки провести. Не звертаючи уваги і на те, що заступник харківського міського голови Ігор Терехов не захотів включити до комісію двох людей з громадськості. Коли ж його попросили надати слово людям, він категорично відмовився це робити. Крім того, за словами Черемського, за лічені хвилини члени рахункової комісії налічили більше 2 тисяч голосів. На його думку, це була груба фальсифікація голосів.

Профанацією було те, розповіли активісти, що міська влада проігнорувала усі пропозиції громадської топонімічної групи, яка впродовж трьох місяців пропрацювала декілька сотень назв харківських топонімів.  Блюзнірством була і сама організація слухань в різних районах міста, впевнена Ірина Гончарова, активістка з ГО "Зелений фронт".

«Також профанацією є сама організація слухань в районах міста, де людям не давали слова, тим, хто хотів виступити. Єдиний район, в якому вдалося провести нормально ці слухання, це Київський, куди прийшли комуністи зі своїми думками, куди прийшли місцеві жителі зі приватного сектора і сказали, що, мовляв, вони не хочуть жити під номером один, два, три. Прийшла також громадськість з пропозиціями відносно українських назв. Але наступного дня Терехов все зламав, причому він сам був в Київському районі, і вирішив тоді, що громадськість сама повинна вирішувати, на яких вулицях жити, а потім ці пропозиции у котрий раз винесли на загальні міські слухання, щоб їх переголосували. Тому в цьому немає ніякого сенсу. Тут єдине - хочуть просто поламати громадськість, показати, що ви ніщо, і від вашого голосу нічого не залежить. Ну як це, 20 років планували назвати вул. Фрунзе вулицею Академіка Багалія, і раптом видають рішення назвати цю вулицю Політехнічною, хоча в Харкові є така вже».

«Міська рада виключила багато вулиць, які підлягали перейменуванню. Ми вважаємо, що Маршала Жукова, наприклад, повинно бути перейменоване. Вчорашня пропозиция - Дзержинський район поміняти на Дзержинський, бачите, яке вони перейменування пропонують, а Фрунзенський на Фрунзенский. Ще хочу додати, що все, що пропонує міська комісія, все граматично невірно оформлене, багато помилок. І я взагалі не розумію, чому представники бюджетної сфери повинні вирішувати те, за що потім платитимуть платники податків», - підкреслила волонтер від Платформи Цивільних сил "22 лютого" Марія Андреас.

Не звертаючи уваги на порушення під час слухань, і на те, що Терехов облишив засідання, харків'яни продовжили працювати узгоджено регламенту, і в доказ усьому цьому склали протокол про слухання, що відбулися, але вже без бюджетників.

Нагадаємо, 11 листопада в ККЗ "Україна" відбулися громадські слухання.

Після того, як бюджетники і чиновники пішли, активісти, що залишилися, проголосували за свій варіант перейменувань.

 

comments powered by HyperComments