Інформація про відставку Євгена Мельника має бути відкритою перед громадськістю, - активісти

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:58
Причина звільнення Євгена Мельника - штучний скандал у ресторані "Шарикофф " і розгорнута брудна кампанія з дискредитації шефа нової патрульної поліції. Роботою ж поліції має бути служіння громадськості. І якщо якісь зміни відбуваються в цій структурі, про це повинно знати населення. Особливо, якщо відбуваються ротації такого рівня як в керівництві харківської патрульної поліції. Про це повідомили 13 листопада під час брифінгу активісти у Харківському кризовому інфоцентрі.
Інформація про відставку Євгена Мельника має бути відкритою перед громадськістю, - активісти

Скандал навколо історії, що відбулася біля ресторану "Шарикоff" 16 жовтня 2015 року, напевно все ж таки вплинув на кар'єрну діяльність шефа поліції Євгена Мельника, повідомили активісти під час брифінгу.

За словами Сергія Кузана, представника волонтерської мережі "Вільні люди", стало відомо, що Євгена Мельника переводять в інше місто, аби він там зміг, так само, як у Харкові, налагодити порядок в поліції. Це добре, розповідає активіст, однак, чому про це не має знати громадськість, чому всі ці зміни проводять приховано? " Коли відбуваються ротаціі такого рівня, ми очікуємо більшої публічності. Тому що питання заміни чи не заміни керівника поліції мають прозоро проходити перед громадськістю. Ми направили три звернення на керівництво поліції, аби ця процедура була публічною. Рішення мають озвучені перед громадою. Діі такі повинні бути зроблені з консультацією перед громадськістю. Ми продовжуємо наполягати, щоб була заява МВС", - повідомив Сергій Кузан, представник волонтерської мережі.

"На погляд керівництва, у Мельника в Харкові усе вдалося, тому йому хочуть доручити запуск поліції в інших містах, зокрема в Кіровограді. Однак в Харків він не повернеться", - повідомив Дмитро Маковецький, член ОО "Громадська варта".

За словами Дмитра Маковецького, активісти налагодили повноцінну співпрацю з новим шефом поліції практично з першого дня його перебування на посаді.

За цей час при безпосередньому керівництві Мельника було зупинено незаконне вирубування зелених насаджень в харківських дворах, за підтримки поліцейських провели декілька акцій у "Центрі захисту тварин". Під час виборів поліцейські відреагували на зняття з комунальних будівель політичної реклами, відправивши запити до прокуратури і інших контролюючих органи та ін.

Активісти наполягають, ротація керівного складу поліції має бути публічною, освітлюватися в пресі. Харків'яни мають право знати причини відставки керівника такого рівня.


Нагадаємо, інформацію про звільнення Євгенія Мельника підтвердив радник міністра МВС Іван Варченко ще 11 листопада.

comments powered by HyperComments