Активісти обурені тим, що призначення нового начальника поліції пройшло без відома громади

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 13 листопада 2015, 14:16
13 листопада громадські активісти прокоментували ситуацію зі звільненням начальника поліції Харкова Євгена Мельника.
Активісти обурені тим, що призначення нового начальника поліції пройшло без відома громади

Як стало відомо, начальника харківської поліції Євгена Мельника звільняють. Його посаду займе заступниця Ольга Юськевич. Цю інформацію він підтвердив особисто, проте Міністерство офіційно не прокоментувало його відставку. Але представники різних громадських організацій наголошують, що подібні процедури мають проходити публічно, з озвученням конкретних причин відставки та їх подальшим обговоренням з представниками громади.  

«Призначення нових намісників повинне бути відкритим, – зазначив Сергій Кузан, представник волонтерської мережі «Вільні люди», – ми всі бачили, з якою помпою, як публічно робилося призначення керівника міліції Мельника… І тому коли відбуваються ротації такого рівня, коли відбуваються ротації керівного складу, то відповідно, що ми очікуємо більшої публічності. І саме на це спрямовані наші дії. Тому що питання заміни чи незаміни керівника поліції повинні знаходити відгук в громадськості».

При чому він підкреслив, що активісти не виступають з підтримкою якоїсь конкретної персоналії  і не мають претензій до Ольги Юськевич. Проте, як підкреслив Дмитро Маковецький, активіст «Громадської варти», той факт, що подібні рішення приймаються без будь-якої участі громадськості, може потягнути за собою дуже неприємні наслідки. Так як стане зрозуміло, що з нею можна робити що завгодно. 

comments powered by HyperComments