Громадська рада контролюватиме діяльність міської ради, - активіст ЦК «Азов» Лядов

Аріадна Скела  |  Середа, 18 листопада 2015, 17:02
Ми ініціюватимемо надалі створення Громадської ради при Харківській міській раді для усебічного контролю діяльності міської ради. Про це на прес-конференції в Харківському інфоцентрі за підсумками першої сесії міськради повідомив Ігор Лядов, представник ЦК «Азов».
Громадська рада контролюватиме діяльність міської ради, - активіст ЦК «Азов» Лядов

Під час брифінгу за підсумками першої сесії в Харківському інфоцентрі представник ГК «Азов» Ігор Лядов прокоментував детальніше, про те, як йому вдалося пробитися на трибуну міськради і зачитати колективне звернення від городян.

«З приводу відкритості, про яку наш градоначальник сьогодні так багато заявляв. Усі прекрасно бачили відео, як журналісти і активісти намагалися потрапити на засідання сесії міськради, це попри те, що у нас був дозвіл від всіляких структур міста. Незважаючи на це, частина людей не потрапила туди. Те, що не пустили журналістів, а потрапили туди тільки ті журналісти, які за звичкою висвітлюють, що вигідно Кернесу - це теж важливий факт», - повідав Лядов.

Окрім цього, розповів активіст, було також написано звернення з проханням про перенесення цієї сесії у більшу залу, але це теж було проігноровано.

Також Ігор Лядов розповів і з приводу того, як поводиться з активістами заступник мера пан Терехов.

«Можна також помітити, як працює його заступник, пан Терехов на громадських слуханнях, де ми неодноразово намагалися знайти з ним спільну мову. Він нас особисто переконував, що буде створена робоча група, що ми з ним зустрінемося і обговоримо усі моменти, але нічого цього не було. Ніхто нас не хотів приймати, ні про що говорити», - повідомив активіст.

Активіст Лядов підкреслив, що представники різних громадських організацій і військових підрозділів, які прийшли сьогодні під стіни міськради, показали, що вони можуть конструктивно спілкуватися і готові до того, щоб найближчим часом ініціювати створення Громадської ради при Харківській міській раді.

«Ми можемо конструктивно спілкуватися, але ми не можемо спілкуватися, коли відбираються всілякі права і свободи громадян, коли людина по своїй волі вирішує, хто буде секретарем міськради, як будуть перейменовані вулиці і так далі. Ми ініціюватимемо надалі створення Громадської ради при міській раді для усебічного контролю діяльності міської ради. Хочемо попередити заздалегідь нашу міську владу, що маріонеткові громадські ради - вони не пройдуть в даному випадку, тому що ми прекрасно пам'ятаємо, як скликалися слухання з приводу парку Горького, з приводу вирубування дерев. Ми прекрасно пам'ятаємо, як перейменовувалися вулиці в різних районах Харкова. Зал ККЗ "Україна" був забитий учителями, таке відчуття, що це був День учителя, але ніяк не громадські слухання. Ми такого не дозволимо, ми всіляко контролюватимемо, освітлюватимемо свою діяльність усіма законними способами і домагатимемося того, щоб громадськість брала максимальну участь в контролі за діяльністю міськради», - заявив активіст.

 

 

 

comments powered by HyperComments