В Харкові стартував проект, який допоможе переселенцям адаптуватися до нових умов

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 листопада 2015, 13:52
20 листопада в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася презентація проекту «Сила Єдності», мета якого – соціалізація та інтеграція вимушених переселенців в харківську громаду.
В Харкові стартував проект, який допоможе переселенцям адаптуватися до нових умов

Проект був започаткований завдяки зусиллям ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Японії. Основна його мета – полегшення соціалізації та інтеграції вимушених переселенців в харківську громаду, допомога в адаптації до нових умов існування та формування до них лояльного ставлення з боку харків’ян. Адже, за словами учасників проекту, такі люди нерідко стикаються з дискримінацією.

«Організацією скористалося близько 2 тисяч осіб, – розповіла Ірина Фоменко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»», – за цей час 1340 осіб працевлаштувалися. Це дуже високі відсотки і хороші результати, якими ми пишаємося. І півтора роки тому, коли в Харкові з'явилися переселенці, ми, звичайно ж маючи досвід у працевлаштуванні, не могли залишитися осторонь цих проблем. І ми запустили окремий напрямок проекту для допомоги в екстреному працевлаштуванні саме для переселенців. За цей час до нас звернулися майже тисяча чоловік і 46% з них вже працевлаштовані».

В межах проекту «Сила єдності» будуть проводитися різноманітні масштабні заходи, під час яких вимушені переселенці та мешканці міста будуть займатися спільною роботою, спрямовану на користь місту. Будуть також проводитися різноманітні тренінги та культурні заходи, спрямовані на полегшення адаптації переселенців до нових умов. Передбачається також активна участь професійних психологів в цьому проекті.

comments powered by HyperComments