Харківська молодь збирається влаштувати пікет

Понеділок, 23 листопада 2015, 10:19
Пікет харківська молодь планує влаштувати 24 листопада, у вівторок. Акцію протесту проведуть навпроти будівлі головного корпусу університету ХНУРЕ.
Харківська молодь збирається влаштувати пікет

Студенти збираються провести мирний пікет під назвою «ХНУРЕволюція». Все має пройти у вигляді інформаційно-візуального перфоманса.  За словами студентів, у такий спосіб вони намагатимуться привернути увагу керівників міста до низки проблем, які є у ВИШі ( корупція, неякісна освіта, невідремонтовані гуртожитки). Остаточна крапля, що стала поштовхом для проведення акції, це конференція студентів. За твердженням організатора Дениса Ечкенка, організатором заходу була адміністрація ВИШу. Під час конференції затвердили положення Студентського сенату і нове положення про вибори, але обидва проекти сирі. Було бажання провести зустріч на пару днів пізніше, аби доопрацювати проекти, але керівники ХНУРЕ наполягли на своєму. Більш того: на самій конференції представники адміністрації постійно втручалися в діалог і тиснули на студентів.

Акція у вівторок 24 листопада має розпочатися о 12.30. Цього ж дня у ВИШі будуть вибори у новий Сенат, котрі, за словами молодих людей, будуть проходити без згоди чинного органа студентського самоврядування.

comments powered by HyperComments