«Екологічним маршем» активісти привернуть увагу до проблем глобального потепління

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 листопада 2015, 19:34
29 листопада в Харкові пройде «Кліматичний марш», глобальна акція, яка в першу чергу має привернути увагу громадськості до наявних екологічних проблем.
«Екологічним маршем» активісти привернуть увагу до проблем глобального потепління

Про це розповіли організатори маршу під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. «За допомогою нашого харківського маршу ми хочемо підняти громадськість і показати свою солідарність зі світовим рухом з питань глобального потепління, – розповіла організаторка Ольга Юрганова, – і не тільки. Глобальне потепління і кліматичний марш – це такі місткі назви, під якими ми маємо на увазі не тільки питання зі змін клімату, а й локальні проблеми, які є в нашій країні і в Харкові в тому числі».

«Кліматичний марш» є глобальною акцією, яка проходить в багатьох країнах світу. Він має на меті об’єднати зусилля екоактивістів, громадських діячів та просто небайдужих городян, які занепокоєні з приводу кліматичних змін. Цього року акція буде приурочена до кліматичної конференції ООН у Парижі, в якій приймуть участь 198 країн, в тому числі і Україна.

«Клімат на планеті стає більш теплим, – розповів Олег Перегон, представник ГО «Зелений фронт», – за останні 300 років наша температура змінилася  в середньому на + 0,74 С˚. Але що це ці + 0,74 С˚? Це загибель певних видів, яких вже немає на планеті Земля, це врата орної землі, це перетворення напівпустель в пустелі, степів – в напівпустелі. Це втрата того, до чого ми звикли в нашому середовищі. А в кінці цього процесу може настати загибель такого біологічного виду, як  людина. Тому що планета може стати, за підрахунками спеціалістів, непридатною для проживання для нас з вами».

Кліматичний марш розпочнеться 29 листопада о 12:30 біля ХАТОБу. Активісти ходою пройдуть через сад Шевченко до площі Свободи. А о 13.30 на площі відбудеться тематичний флешмоб.

 

comments powered by HyperComments