Екоактивісти та музиканти об’єднають свої зусилля для захисту парків

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 листопада 2015, 18:01
Екоактивісти та музиканти гурту «Оркестр Че» об’єдналися, щоб привернути увагу громадськості до проблем національних парків Харківщини.
Екоактивісти та музиканти об’єднають свої зусилля для захисту парків

Про це вони розповіли під час прес-конференції, яка відбулася 27 листопада в Харківському кризовому інфоцентрі. «Це дійсно унікальні місця, – розповів Олег Вяткін, заступник голови екологічної групи «Печеніги», – щоб ви розуміли, в нашій країні національні парки створюються безпосередньо по указу Президента і вважаються одним із самих цінних природних територій. Кожен з цих парків – це перлина України в цілому, а не тільки Харківської області зокрема. Це і унікальні болота Слобожанщини, і крейдяні гори Дворічанського району, і лісостепи. Це перлини України. І вони цінні для всього народу».

За його словами, на сьогоднішній день для харківських парків актуальними є таки проблеми, як  браконьєрство, вирубка лісів та захоплення земель під будівництво. Розповсюджувати цю інформацію тепер допомагає Олег Каданов, лідер гурту «Оркестр Че». «Мені здається, що зараз дуже важливо привернути увагу громадськості до цієї проблеми, – розповів він , – а їх достатньо. Ці місця унікально красиві. Я не знав, що в Харкові скільки унікальних місць. Виявляється, що не потрібно виїжджати кудись за кордон. Варто знати, що в Харківській області є прекрасні місця, де можна відпочити».

comments powered by HyperComments