В Харкові знову розпочне роботу «Дитяча площАРТка»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 листопада 2015, 21:06
27 листопада учасники та ініціатори фестивалю неакадемічної творчості «Дитяча площАРТка» розповіли про свій проект.
В Харкові знову розпочне роботу «Дитяча площАРТка»

Соціальний проект «Дитяча площАРТка» являє собою собою лабораторію неакадемічної дитячої творчості, яка має створити простір для креативного спілкування та розвитку для дітей та їх батьків. В його межах відбуваються різноманітні майстер-класи, інтерактивні виставки, творчі зустрічі, публічні  читання тощо. Останній фестиваль «Дитячої площАРТки» відбувся в квітні цього року. Тоді за вісім днів було проведено 30 майстер-класів, відкрито 5 видів дитячого мистецтва та створено понад 400 робіт.

Під час цих заходів діти та дорослі мають нагоду не тільки займатися творчістю, а й мати цікаве та пізнавальне спілкування, дізнаватися про інновації в сфері науки, мистецтва тощо. «Хотілося підкреслити те, що цей проект, з одного боку, допомагає розвиватися дітям, а з іншого – показує батькам що не все так консервативно і правильно, як вони це собі уявляють», – розповіла Марина Конєва, заступниця директора Харківської художньої галереї.

Третій фестиваль неакадемічної творчості проходитиме в Харкові з 26 квітня по 4 червня 2016 року, проте підготовка до нього вже розпочалася. ««Дитяча площАРТка» буде в форматі проектів, в форматі співпраці з музеями, з навчальними і розвиваючими центрами, – розповіла Олена Зіненко, куратор проекту «Дитяча площАРТка», – і це будуть події, до яких ми будемо залучати дітей та батьків, дорослих та дуже дорослих, серйозних та несерйозних. Завдання полягає в тому, щоб дати творчим стратегіям доносити важливі думки та ставити важливі питання».

comments powered by HyperComments