«Безмежні люди» ламають стереотипи про людей з інвалідністю (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 4 грудня 2015, 23:06
4 грудня в межах проекту «Безмежні люди» був презентований календар, який може змінити обивательські уявлення про людей з інвалідністю.
«Безмежні люди» ламають стереотипи про людей з інвалідністю (фото)

Цей календар – частина проекту «Безмежні люди», який передусім покликаний ламати стереотипи про людей з інвалідністю як про осіб з обмеженими можливостями. Адже на його сторінках можна побачити, яке насичене життя вони ведуть і скільки всього вони змогли досягти у своїй сфері діяльності. Наприклад, серед героїв цього календаря можна побачити харківського журналіста Володимира Носкова, чемпіонку з фехтування на візках Євгенію Бреус, дзюдоїста та мандрівника Андрія Бутенка та інших.

Також під час заходу були презентовані перші святкові листівки, надруковані шрифтом Бройля з рельєфними малюнками. На них незрячі люди можут прочитати поздоровлення з Новим роком та Різдвом.

Між тим, мова пішла і про книги, написані спеціально для людей з вадами зору. «Ми почали робити книги для дошкільнят, – розповіла Валентина Бутенко, представниця ХМО «Центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору»», – таких в Україні практично не було – українською мовою та з рельєфними малюнками. Ми привезли в Україну спеціалістів із Польщі по типографії, щоб можна було робити книги згідно міжнародним стандартам». 

comments powered by HyperComments