Чи є Харків безбар’єрним містом? (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 5 грудня 2015, 00:04
4 грудня в межах презентації проекту «Безмежні люди» говорили про те, наскільки Харків є комфортним для людей з інвалідністю.
Чи є Харків безбар’єрним містом? (фото)

Під час заходу учасники проекту «Безмежні люди» торкнулися тих проблем, з якими стикаються люди з інвалідністю під час пересування містом. Володимир Мирошников розповів, що незважаючи на те, що ситуація за останній рік покращилась, проблема з відстуністю пандусів до сих пір залишається актуальною. Особливо це стосується старих приміщень, де їх немає взагалі. А деякі з них, як, наприклад, пандус біля однієї з харківський аптек, не відповідають визначеним нормам.

Ольга Кравцова, представниця БФ «SOS Схід», розповіла, що не може вийти з власного будинку без сторонньої допомоги. Вона пересувається на візку, а через відсутність всіх необхідних умов не може потрапити в ту точку міста, куди їй необхідно. Щоб привернути увагу до цієї ситуації, Ольга запропонувала влаштувати флешмоб людям, які мають аналогічні проблеми. В його межах вони можуть викладати в соцмережах власні фото біля будівель, в які вони не можуть зайти через відсутність відповідних умов.

Журналіст Володимир Носков в свою чергу розповів про проблеми, з якими стикаються люди з вадами зору. За його словами, для цих мешканців міста зараз нічого не робиться, а влада про їх проблеми взагалі нічого не бажає чути. В першу чергу нарікання журналіста стосувалися метро, яке для незрячих людей є небезпечним місцем через відсутність рельєфних смуг та чергових, які могли надати їм відповідну допомогу. Для прикладу він згадав ситуацію в київському метрополітені, де були створені куди кращі умови для людей з вадами зору. 

comments powered by HyperComments